Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Termíny na květen, červen a září 2025

Táborová škola v přírodě Chata Alenka na Vranově

Chata Alenka

All inclusive škola v přírodě pro učitele s dětmi, kteří chtějí zažít pořádné táborové dobrodružství už během školního roku. Termíny od půlky května do konce června a celé září!

Taky vám přijde, že mobilní telefony a internet změnily naše životy více, než jsme asi čekali? Nám ano.

Jmenujeme se Ondřej Šmída, Mira Klimecký a Patrik „Svoby“ Svoboda a jsme tři nadšenci stojící za spolkem Young Challengers. Dlouhodobě pracujeme s dětmi, máme za sebou několik sezón školy v přírodě a desítky táborů jako vedoucí, programáci, hlavasové a občas jako zdravotníci. Rozhodli jsme se náš spolek založit proto, že si myslíme, že by děti měly poznávat i něco jiného než influencery.

Tím, že pracujeme s dětmi celoročně, vidíme, kolik času tráví na mobilech, jak moc se skrz ně dívají na svět a že jim často reálný svět přijde nudný, nezáživný a z pohybového hlediska taky dost náročný. Nejsme samozřejmě vůbec proti internetu ani mobilům jako takovým, ale chceme jim ukazovat zajímavost skutečného světa. I proto jsme se rozhodli dělat táborovou školu v přírodě na dvou střediscích – na středisku Oskava v Jeseníkách a na středisku Alenka u Vranovské přehrady.

Program Zajímavý, propracovaný, ale zároveň bezpečný program je pro školu v přírodě tím nejdůležitějším. Naším cílem je nabídnout dětem „celotáborovku“ plnou her, díky kterým se budou hýbat, budou muset přemýšlet, spolupracovat, řešit mezi sebou neshody, a díky kterým dosáhnou svých výsledků především samy, s minimální pomocí dospělých. Dospělí u nás mají především dvě funkce: zajišťují, aby byly dodrženy hranice bezpečnosti a mezilidských vztahů a děti podporují a motivují. A jaké téma vás čeká? Jedno z nejoblíbenějších: Pán Prstenů

Komu je naše táborová škola v přírodě určena? Cílíme primárně na druhý stupeň základních škol. Chceme, aby děti na jednotlivých turnusech byly přibližně stejně staré a mohly si pořádně zasoutěžit nejen proti svým spolužákům, ale taky proti vrstevníkům, které nikdy předtím nepotkali.

Zároveň ale pro nás není problém přizpůsobit program menším dětem. V takovém případě je nicméně klíčové, abyste nejeli pouze jedna třída, ale jely jste alespoň dvě a více, aby ji děti měly s kým trávit.

V neposlední řadě pak naši školu v přírodě cílíme na učitele a učitelky, kteří jsou zvyklí na táborovou atmosféru a hledají pro děti něco trochu akčnějšího.

Kdo se na škole v přírodě vyskytuje? Mezi personál školy v přírodě patří hlavní vedoucí, certifikovaný zdravotník, programák, zkušení a proškolení vychovatelé (ke každé třídě jeden), kuchař a pomocný kuchař a noční vychovatel, který děti hlídá a středisko obchází celou noc.

Jak škola v přírodě probíhá? Přijedete v pondělí před obědem a děti pod vaším dozorem projdou zdravotním filtrem. Následně si děti převezme proškolený vychovatel, který s nimi bude až do večera a večer je bude hlídat noční vychovatel. Během odpoledne a večera mají děti program, který organizuje programák a vychovatelé se ho účastní spolu s dětmi.

Vy děti během celého týdne budíte, chodíte s nimi na snídani a jste s nimi do oběda. Učitelé s dětmi zpravidla chodí na vycházky užít si přírody a čerstvého vzduchu, případně hrají hry ve středisku. Program je na vás. Před obědem děti opět předáte vychovateli a máte volno až do dalšího rána.

Dá se dopředu domluvit i to, že budete mít děti od rána až do večeře, protože si budete s dětmi chtít udělat delší výlet. Dáme vám místo oběda balíčky na cestu a můžete vyrazit. Děti se pak předávají místo před obědem před večeří.

Středisko Oskava Středisko Oskava se nachází kousek od Šumperka, a i když je táborové, samozřejmě splňuje veškeré hygienické a bezpečnostní normy. Ubytování je v chatkách většinou po čtyřech, disponuje vlastní kuchyní, jídelnou/společenskou místností a koupelnami s teplou vodou (teplá voda je na táboře luxus, takže tady nejsme až tak moc táboroví, uznáváme :). Kapacita střediska je 90-100 dětí tedy podle počtu zhruba 4-5 tříd. Pokud se tedy ve škole domluvíte, můžete jet na tábor školu v přírodě společně a mít ji celou pro sebe.

Středisko Alenka Středisko Alenka se nachází 200 m od Vranovské pláže. Ubytování je v budově a v chatkách většinou po čtyřech, disponuje vlastní kuchyní, jídelnou/společenskou místností a koupelnami s teplou vodou. Kapacita střediska je až 55 lidí dětí tedy podle počtu zhruba 2-3 třídy. Pokud se tedy ve škole domluvíte, můžete jet na tábor školu v přírodě společně a mít ji celou pro sebe.

Na konci tohoto inzerátu také najdete fotky obou středisek.

Volné termíny Školy v přírodě plánujeme od půlky května do konce června a adaptační pobyty během celého září vždy od pondělí do pátku. Pokud byste chtěli na školu v přírodě od neděle do neděle, můžeme se domluvit individuálně. 

Budeme rádi, pokud se domluvíte s kolegy a kolegyněmi a pojedete ve větším počtu, aby se děti poznaly nejen v rámci třídy, ale i mezi nimi. Navíc i pro vás to znamená parťáky pro volný čas, kdy děti nebudete mít na starost. Dejte nám vědět, který termín by se vám hodil. Vždy platí, že kdo dřív přijde, takže si o termín napiště na ondrejsmida@seznam.cz, budeme se těšit

Doprava Dopravu zařizujeme my a je v ceně ŠvP. Pojedete autobusem s bezpečnostními pásy z místa, na kterém se domluvíme.

Cena Školy v přírodě na 4 noci dnes stojí i přes pět tisíc. Z vlastních zkušenosti v jiných agenturách víme, že je to především kvůli tomu, že jsou agentury postaveny jako podnikání a jejich majitelé mají často rozsáhlý střední management, aby se vším měli méně práce a navíc si středisko pronajímají. To ale není naše cesta. My chceme dělat školy v přírodě přímo, být na středisku s vámi a užívat si pobyt spolu s dětmi. Díky tomu nemáme tak vysoké náklady na personál a pronájem, a škola v přírodě je díky tomu dostupnější.

Proto stojí 4790 Kč za dítě.

Kontakt Ondřej Šmída Mobil: 725 837 961, Email: ondrejsmida@seznam.cz

Napište nám, zavolejte, domluvte si s námi schůzku, budeme se těšit! 🙂

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Zavřít

Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...