Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Z Krátké k vrcholům osmistovek Žďárských vrchů

Možnost vystoupat na některý z vrcholů Žďárských vrchů měřící více než 800 m či je zdolat všechny nabízí akce „Neváhej a choď aneb Krátká 8iStovka“.

Startovat je možné v kteroukoli denní či noční hodinu dne 28. září ze statku číslo 2 na Krátké u Sněžného.

Každý účastník zde obdrží startovní průkaz, do kterého si označí průchod kontrolním stanovištěm na osmistovkovém vrcholu. Tam visí oranžovobílý lampionek s kleštičkami, tradiční pomůcka orientačních běžců. Na kolik ze šestnácti takto označených osmistovek, na které z nich a kudy se zájemci vydají, záleží jen na nich. Jedinou podmínkou je návrat zpět na Krátkou do 24.00.

Při registraci si pochodníci mohou obkreslit umístění kontrol ze vzorové mapy, opsat si jejich GPS souřadnice a detailní popis. Většina kontrol bude umístěna přímo u tyče označující vrchol, jiné na zábradlí vyhlídky či na skále.

„Meteorologové slibují krásné počasí, takže výhledy budou stát za to,“ těší se vedoucí týmu pořadatelů Marie Sára Rajnošková.

Pro sportovně založené jedince bude jistě výzvou zdolat všechny vrcholy a dosáhnout přitom co nejlepšího času. Přímá spojnice mezi osmistovkami měří necelých 45 kilometrů. Jiní pochodníci dají přednost výběru osmistovek s výhledem.

Marie Sára Rajnošková k tomu dodává: „Zkrátka jaké si to každý udělá, takové to bude mít. Pro největší fanoušky chůze je připravena i stokilometrová trasa. Na ni lze vystartovat již ve čtvrtek ve 23.00.  Před i po pochodu lze na statku přespat ve vlastním spacáku.“

Na všechny pak v cíli čeká občerstvení v podobě bramboračky či česnečky, čaj a na památku účastnický list. Startovné činí 50,- Kč pro účastníky výstupů na osmistovky a 100,- Kč pro ty, kteří se vydají na stokilometrovou trasu.

První ročník akce na podporu chůze s názvem „Neváhej a choď aneb Krátká 8iStovka“ bude mít své centrum na statku číslo 2 v obci Krátká u Sněžného po celý  svatováclavský pátek 28. září. Veškeré podrobnosti včetně odkazů na mapy s osmistovkami jsou k dohledání na stránkách pořádající organizace – Střediska ekologické výchovy Chaloupky.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...