Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Nechte se inspirovat tipy na prvotřídní zážitky!

Léto je v plném proudu a tipů na kvalitní výlety není nikdy dost. Ze stezky v korunách stromů si odnesou hromadu zážitků dospělí i děti... a ten dům vážně stojí na střeše?

  • Publikováno: 21. 07. 2014

Lesní cesta v korunách stromů v Maibrunnu

Z Lesní cesty v korunách stromů v Maibrunnu nedaleko St. Englmaru uvidíte les z úplně jiné perspektivy – bezbariérová vycházková cesta na mohutných pilotech ve výšce 30 m poskytuje nádherný výhled do okolní krajiny.

Napínavá a poučná je navazující dva kilometry dlouhá Přírodní zážitková stezka se spoustou naučných zastávek, na kterých si děti i dospělí mohou praktickým způsobem doplnit své znalosti o životě v lese. Zcela nově byla otevřena Stezka optických klamů s „jeskyní iluzí“ a mnohými kuriozitami, nad kterými budete žasnout. V kryté restauraci s velkou prosluněnou terasou čeká na návštěvníky občerstvení v podobě bavorských specialit, pro děti je navíc k dispozici krytá indoorová hala, ve které se mohou vyřádit i v případě nepříznivého počasí.

Více informací zde.

Stezka v korunách stromů – Baumwipfelpfad, Národní park Bavorský les

Nejdelší stezka v korunách stromů na světě, její délka je tisíc tři sta metrů.

Procházet se nad zemí ve výšce osm až dvacet pět metrů nenarušenou přírodou, tento jedinečný pohled z nezvyklé perspektivy Vám nabízí Stezka v korunách stromů v Národním parku Bavorský les.

Přístupová cesta k největšímu parku tohoto druhu na světě se nachází u parkoviště vedle výběhů pro zvěř. Nástupní věž je vybavena výtahem, který umožňuje pohodlný a volný přístup důchodcům, vozíčkářům i rodičům s kočárkem. Po lávce převážně z dřevěné konstrukce, která je opatrně zasazena do smíšeného lesa, je každý návštěvník obohacen o nefalšovaný přírodní zážitek.

Ten je umocněn didaktickými a orientačně smyslovými elementy, které se nacházejí podél celé stezky. Zde se prostřednictvím nové dimenze seznámíte s různými životními formami. Lávka dlouhá 1300 m je zakončena 44 m vysokou vyhlídkovou věží, ze které se naskýtá fantastický a bezmála neomezený výhled: směrem k vrcholu Luzný na neosídlenou oblast lesní divočiny, druhým směrem na pečlivě upravenou kulturní krajinu Bavorského lesa, při dobré viditelnosti s Alpami na obzoru.

Stezka v korunách stromů sestupuje zpět na zem u domu Hanse Eisenmanna, kde se nachází informační centrum NP Bavorský les.

Více informací zde.

(Ne)nechte se zmást na Lesní cestě v korunách stromů v Bavorsku

Na zdejší Stezce optických klamů a v jeskyni iluzí budete mít pocit, jakoby bylo vše „postaveno na hlavu“. Vše se tady totiž „točí“ kolem smyslových vjemů a optických klamů…

Je až neuvěřitelné, co všechno nám může připadat jako realita a jak moc se musíme snažit, abychom se oprostili od pouhého zdání. Právě v těchto dnech se staví nový dům – tak trochu vzhůru nohama. Ten by měl být hotov a slavnostně otevřen ještě letos. Nakloněné roviny s různým sklonem, delší, kratší, vyšší stěny a přitom jsou všechny místnosti zcela běžně zařízené. Prostorová perspektiva, která se pozorovateli nabízí, je skutečně matoucí! Tady rozhodně nemůžete věřit vlastním očím!

Další zdejší jedinečnou atrakcí je nově nainstalovaný dvacetimetrový visutý most. Ten se nachází ve výšce dvaceti metrů a právě na něm si můžete dokonale vyzkoušet svůj cit pro rovnováhu.

A ještě malé překvapení! Již brzy se budete moci stát svědky prvních krůčků malého klokánka Wallaby a pozorovat ho při trénování jeho rovnováhy! Ten už stále více projevuje svou zvědavost a stále častěji vykukuje z vaku své maminky – klokanice Sandy.

Více informací zde.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...