Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Překvapení: EkoCentrum Brno otevírá hypermarket!

V prvních měsících letošního roku dostali Brňané a návštěvníci Brna neobvyklý dárek: svou činnost zahájilo unikátní inspirační centrum v Brně na ulici Písečník.

  • Publikováno: 08. 06. 2014

Krok za krokem zde vzniká centrum otevřené veřejnosti, kterému realizátoři projektu spolu s rostoucím počtem příznivců a nadšenců vracejí atmosféru první poloviny dvacátého století v duchu myšlenky „inspirujeme se životem našich předků“.

Centrum v Písečníku vzniká díky unikátnímu projektu EkoCentra Brno, jehož cílem je postupně citlivě zrenovovat domek z počátku minulého století v bývalém lomu na písek.

Pro návštěvníky se už při zahájení projektu otevřel také dobročinný antikvariát. Darováním nebo nákupem knih může každý podpořit budování centra, které už nyní nabízí řadu inspirativních aktivit pro náš zdravější a ekologicky šetrnější životní styl. Myšlenka dobročinného antikvariátu má od svého počátku velký úspěch. Knihy zde můžete koupit za symbolické ceny od 1 do 94 korun. Veškeré příjmy z prodeje realizátoři okamžitě vloží do rekonstrukce domku a zahrady v Písečníku. Část prostředků, stejně jako v předchozích letech, pomůže také dofinancovat rozsáhlý projekt programů pro děti, kterého se ročně zúčastní až 5000 dětí z Brna a Jihomoravského kraje.

Proč právě antikvariát s trochu odpuzujícím přídomkem HYPERMARKET?

„Za normálních okolností je antikvariát v našem centru tvořen dvěma policemi v místnosti pro veřejnost. Ale od letošního ledna, kdy jsme do Písečníku přesídlili, nás naši příznivci doslova zavalili několika tisíci krásných knih různých žánrů, které jim bylo líto vyhodit. A nám bylo líto nechat knihy v krabicích. Takže právě otevřený ANTIKVARIÁT je na naše poměry opravdu HYPER. Ale ekologové se nemusí bát, antikvariát jsme zřídili na zahrádce ve velkém stanu, takže nedojde k žádnému poškození životního prostředí,“ vysvětlil (s nepatrným úsměvem ve tváři) ředitel EkoCentra Brno, milovník českého jazyka a dobrých knih Zbyněk Zavadil.

Zájemci si mohou vždy v otvírací době přijít vybrat z knih všech žánrů: dobročinný antikvariát nabízí detektivky, portréty zajímavých osobností, vekou várku české i světové sci-fi, cestopisy, knihy pro děti a řadu exkluzivních publikací o přírodě, zahradničení, vaření

„Dobročinný antikvariát je místem, kde můžete nakupovat krásné knihy, a podpořit tak unikátní neziskový projekt, ale třeba i jen tak posedět s přáteli, zalistovat knihami svého dětství, starými výtisky časopisů ABC, Naší přírodou nebo Veronica. Antikvariát hypermarket můžete navštívit od úterka 10. června po celé léto v otvírací době centra Písečník 94 v Brně. A vyplatí se přijít víckrát, každý den budeme doplňovat nové tituly,“ dodal na závěr pozvánky do projektu Zbyněk Zavadil.

EkoCentrum Brno je nezisková organizace, které funguje nepřetržitě od roku 1990. Zaměřuje se především na podporu a propagaci zdravého a ekologicky šetrného životního stylu. Provozuje inspirační a osvětové centrum Písečník 94 v Brně. Ke stěžejním aktivitám centra patří také oblíbené programy pro školy a tematické akce pro rodiny s dětmi. Od roku 1996 provozuje EkoCentrum Brno Stezku zdraví z Brna do Lelekovic.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...