Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Květná neděle v litoměřickém hradu

Sháníte tip na jarní výlet? Nádvoří a vnitřní prostory Hradu Litoměřice budou v neděli 13. dubna žít Velikonocemi.

  • Publikováno: 28. 03. 2014

Od 10 do 17 hodin se zde uskuteční třetí ročník velikonočního jarmarku řemesel a dovedností, pořádaný Centrem cestovního ruchu Litoměřice.

Nebudou chybět nejrůznější druhy kraslic – zdobené krajkou, madeirou i tradiční malované. Návštěvníci uvidí také pletení pomlázek z vrbového proutí, předení na kolovrátku, práci na hrnčířském kruhu a další dovednosti, z nichž některé si budou moci sami vyzkoušet.

Pro děti i dospělé je připraven atraktivní doprovodný program, jehož součástí bude vystoupení flétnového souboru ZUŠ, divadelních souborů Mladivadlo a Loudidlo nebo pěveckého sboru Litoměřický Hlásek. Děti se navíc mohou těšit na živá zvířátka.

„Protože letošní jarmark připadá na Květnou neděli, bude pod vedením zástupce litoměřické Diecéze probíhat od 14 hodin obřad Svěcení ratolestí a čtení Pašijových her s hudebním vystoupením,“ upozornil Dominik Faustus, garant akce.

K oslavě jara a Velikonoc patří také dobré jídlo a pití, ke koupi se budou nabízet domácí sýry, různé druhy pečiva, koláčky, škvarkové placky, mošty, víno z hradních sklepů a další laskominy.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...