Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vláčkem do plzeňské zoo

Zoo Plzeň patří určitě k těm nejkrásnějším v České republice. Nejenže je druhou nejstarší zoologickou zahradou u nás, ale také chová největší množství druhů zvířat, která v zoo žijí v přírodních…

  • Publikováno: 04. 07. 2013

Zoologická zahrada přitom patří rozlohou k těm středně velkým, a tak během půldenní vycházky uvidíte ta nejzajímavější zvířata pěkně na dohled – opičky na stromech, lvy na ostrůvcích obehnaných jen vodou, medvědy v pořádném lese, tygry ussurijské,  levharty a pumy na skalách  a žirafy, pštrosy a nosorožíky ve výbězích, které připomínají africkou krajinu. Děti si mohou pohladit domácí zvířátka na vesnickém statku Lüftnerka z pol. 19. století a na jejich rodiče zase svým tajemným kouzlem zapůsobí  Česká řeka, tedy kaskáda obrovských nádrží s rybami a dalšími živočichy, které se běžně vyskytují na našich tocích.

A jak se do Zoo dostanete?

V sobotu 8. června zahájí víkendový provoz vláček, který vozí návštěvníky z náměstí Republiky do zoologické zahrady. První ranní spoj odjíždí z náměstí Republiky v 10 hodin, poslední v 18. Zájemci jej mohou využít každou hodinu. Zpátky ze zoo vláček odjíždí vždy v půl, poslední, podvečerním spojem se lze do města svézt naposled v 18:30. K rozšíření provozu vláčku na všední dny dojde o  letních prázdninách. Jízdné stojí 25 korun.

Zoo je ale běžně přístupná autem i městskou hromadnou dopravou (tramvaj č. 1 směr Bolevec a tramvaj č. 4 směr Košutka), a pro zdatnější turisty je snadné dostat  se do zoo i pěšky. Romantická cesta vede z centra města zčásti i přírodní památkou – alejí zvanou Kilometrovka.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...