Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Mistři letecké akrobacie všech generací se sejdou na Acrobatshow

XVI. Acrobatshow- XIII. Memoriál M. Stáhalíka, který se uskuteční 15.- 16.9. 2012 na letišti Příbram, bude mít na programu kromě tradičních leteckých vystoupení unikátní setkání. Diváci budou…

  • Publikováno: 30. 07. 2012

Na první ročník Setkání mistrů jsou pozváni všichni čeští a českoslovenští mistři světa, Evropy a republiky v čele s absolutními mistry světa Ladislavem Bezákem, Petrem Jirmusem a Petrem Biskupem, ze Švýcarska by měl přijet legendární vítěz Lockheed Trophy z roku 1961 pětaosmdesátiletý Jiří Bláha, účast přislíbila stříbrná medailistka z mistrovství světa v roce 1963 Eva Kaprasová, na seznamu pozvaných ale jsou i současný mistr Evropy Přemysl Vávra, vicemistr světa a jediný Čech v Red Bull Air Races Martin Šonka, přijedou piloti slavné skupiny Sky Box a jejich pokračovatelé z Flying Bulls Teamu a řada dalších. Pořadatelé počítají s účastí nejméně dvaceti největších hvězd letecké akrobacie minulosti i současnosti. Diváci se s nimi budou moci osobně setkat při sobotním koncertu pod širým nebem přímo na letišti Příbram a ty, kteří jsou dosud aktivními piloty, pak uvidí i v nedělním programu Acrobatshow.

Kromě špičkové letecké akrobacie, která je tradičně hlavní součástí Acrobatshow, se diváci mohou těšit na vystoupení leteckých skupin, obřích leteckých modelů, historických i ultralehkých letadel a vrtulníků, představí se moderní sportovní a cestovní letadla včetně nejnovějších letounů byznys třídy. Jako už tradičně přiletí armádní gripeny a po dvouleté přestávce bude k vidění také akrobatické vystoupení armádní proudové L159 ALKA. Kromě toho chystají pořadatelé překvapení v podobě velkého dopravního letadla.

Acrobatshow je největší tuzemský letecký den zaměřený na akrobacii. Na letišti Příbram se pořádá nepřetržitě od roku 1997, v loňském roce byl ale den před konáním zrušen pro nepřízeň počasí. Od roku 2001 je jeho součástí Memoriál M. Stáhalíka, absolutního mistra světa, který zahynul na jaře 2001 při cvičném letu v Holandsku. Tuto sobotu (23.6.) se ve Stáhalíkově rodišti v Rudlofově u Č. Budějovic uskuteční slavnostní vzpomínkové setkání u příležitosti jeho nedožitých 50. narozenin. V roce 2006 byl u příležitosti Acrobashow odhalen na příbramském letišti Památník mistrům letecké akrobacie, který je jediným pomníkem svého druhu na světě. Jeho vybudování bylo vyhlášeno Leteckým činem roku 2006.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...