Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Letní soustředění Věda z kufru má ještě volná místa

Díky "Vědě z kufru" se můžete toulat vesmírem, hledat pravdu po cestě vlakem, uvařit si Slunce v hrnci, vytvořit svůj rozhlasový pořad nebo vyjet právě na letní soustředění.

Letní soustředění „Vědy z kufru“ se letos bude konat v Českém ráji a bude dlouhé čtyři dny v termínu 4. 8. – 7. 8. 2012, je určené pro mladé lidi narozené v letech 1994 – 1998.

Společně si představí vědu formou rolových her, díky kterým si všechno organizátoři s účastníky osahají, vyzkouší si udělat rozbory vody, budou pozorovat sluneční skvrny, vytvoří vlastní rozhlasový pořad, kouknou se třeba i na ekologické problémy nejen v Českém ráji.

V programu soustředění samozřejmě naleznete přednášky (třeba přednášku Milana Halouska z České kosmické kanceláře) i workshopy (naučíme se poznávat plasty plamenovou zkouškou, určovat pH pomocí červeného zelí, dělat CCD snímky galaxií, postavíme raketu atd.).

Vše bude vyplněno letními aktivitami (třeba velkou vodní bitvou) a účastníci se kouknou i do skal.

Díky podpoře z programu Think Big nadace O2 může být cena celého soustředění stanovena jen na 350 Kč. Ubytování je zajištěno v kempu u obce Ostružno nedaleko Jičína v nově postavených chatkách, po dobu celého pobytu je zajištěna plná penze.

Více informací naleznete na webových stránkách www.vedazkufru.cz a na přiloženém letáčku, případně na Facebooku.

A kdo vlastně Vědu z kufru organizuje?

Jde o neformální skupinu mladých lidí, zabývající se vzděláváním mládeže a veřejnosti. Myšlenky o vzniku této organizace se začaly objevovat v září 2011, od té doby už ušli dlouhou cestu. Se skutečným začátkem naší činnosti velice pomohl nadační příspěvek z programu Think Big, díky kterému mohli nakoupit potřebné vybavení pro své programy a hradit náklady spojené se svou činností. Právě díky programu Think Big lze rozvíjet další činnost a nabízet větší množství akcí.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...