Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Výstava fotografií Black & White Nepal

Výstava černobílých fotografií je součástí dobročinného projektu Všechny barvy Nepálu, probíhajícího pod záštitou honorárního konzula Nepálu v ČR Ing. Rajendry Shresthy.

  • Publikováno: 22. 01. 2012

Projekt si klade za cíl podporovat vzdělání dětí v chudých regionech nepálských hor. Konkrétním smyslem projektu je shromáždění dostatečných finančních prostředků pro budování nových základních škol v zaostalých horských oblastech, protože lepší dostupnost vzdělání je nadějí místních dětí na lepší život a zároveň jejich prvním krokem ke svobodné volbě.

Koordinátorem projektu je Jan Žalud, který společně s přáteli a občanským sdružením Namasté Nepál (DCWC-CZ), o.s. vybral a pro výstavu připravil již druhou sadu fotografií, tentokrát více než 30 černobílých snímků z Nepálu.

Oba autoři fotografií (Jaroslav Volšický a Jan Žalud) se rozhodli věnovat veškerý výtěžek z prodeje svých snímků ve prospěch projektu Všechny barvy Nepálu.

Tento projekt je pokračováním mnohaleté pomoci českých lidí Nepálu.

Navazuje na činnost sdružení Namasté Nepál (DCWC-CZ), o.s., která pomohla od roku 2004 postavit základní školy v Čétaná, Taši Bal, Kalika Malika, Tamakhání, Čourikhóla a Khandadéví. Letos na jaře bude slavnostně otevřena nová základní škola v Čhjarpa. Toto vše je možné pouze díky dobročinnosti lidí v České republice a jejich ochotě pomoci i tak vzdálené zemi, jakou je Nepál. Aktuální informace o způsobech pomoci a o dalších aktivitách sdružení najdete na adrese www.namastenepal.cz.

Pokud byste také měli zájem podpořit tento projekt, můžete hned několika způsoby:
objednáním vybrané fotografie přímo na místě
objednáním fotografie on-line na stránkách projektu www.VsechnyBarvyNepalu.cz
zakoupením v Nepálu vyrobeného výrobku v nepálském obchůdku

Podpořit projekt Všechny barvy Nepálu můžete také konkrétním finančním darem.

Vernisáž prodejní výstavy fotografií z Nepálu proběhne dne 24. 1. 2012 od 19 hodin ve školícím a kulturním centru InGarden pod záštitou občanského sdružení InGarden, na adrese Nad Primaskou 45, Praha 10 – Strašnice.

Občanské sdružení InGarden se zabývá kromě kulturní činnosti i organizací a pořádáním školení. Provozuje školicí a vzdělávací centrum InGarden, kde jsou jednací sály vhodné k jednorázovému i dlouhodobému pronájmu. V něm jako doplňkovou aktivitu pořádá kulturní akce a výstavy.

Během vernisáže promluví o projektu Vzdělání pro Nepál předseda občanského sdružení Namasté Nepál (DCWC-CZ), o.s. RNDr. Tomáš Beránek, CSc. Kromě krátkého filmu Oskara a Renáty Lažanských „Rajbash Hospital – nemocnice na kraji světa“ návštěvníky čeká i autentické občerstvení připravené v indické a nepálské restauraci ÖM.

Výstava bude na výše uvedené adrese v Praze 10 přístupná od 25. 1. do 27. 4. 2012, otevřeno pondělí 9,00 – 20,00 hodin, úterý – pátek 9,00 – 17,00 hodin. V příštích měsících se pak výstava přesune do dalších měst.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...