Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Nominace na Zlatého Ámose uzavřeny

Poslední den minulého roku byl zároveň posledním dnem, kdy mohli žáci základních a středních škol nominovat své oblíbené pedagogy do ankety Zlatý Ámos za školní rok 2011/2012.

  • Publikováno: 02. 01. 2012

V regionálních kolech 19. ročníku této ankety bude o postup do semifinále usilovat 30 učitelek a 13 učitelů. Z toho je 32 pedagogů ze základních škol a 11 ze škol středních.

Proti minulému ročníku se zdá, že oblíbených kantorek a kantorů na našich školách ubývá. Přišlo totiž o 24 přihlášek méně. Nejvíce nominací přišlo ze Středočeského (8) a Moravskoslezského (7) kraje, naopak žádná přihláška z krajů Plzeňského a Vysočina.

Co na to říká ředitel ankety a předseda pořádajícího občanského sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura Slávek Hrzal?

„Minulý ročník patřil co do počtu přihlášek k rekordním. Letošní se řadí k ročníkům průměrným. Co mě těší, je skutečnost, že na vypracování přihlášek si žáci v tomto ročníku dali mnohem více záležet než v loňském roce. Myslím si, že letos bude konkurence vyrovnanější a že porotu na regionálních kolech čeká nelehká práce.“

V regionálních kolech nejvíc záleží na žácích. Porota hodnotí, jak si dali záležet na zpracování přihlášky, a obhajobu, se kterou před porotu předstupují. Děti přípravě na regionální kola Zlatého Ámose obvykle věnují hodně volného času, v roli poradců působí v mnoha případech rodiče i členové učitelského sboru.

Regionální kola Zlatého Ámose, to však není jen soutěž o postup do semifinále.

„Chceme, aby regionální kola byla zároveň oceněním všech, kteří byli svými žáky na titul Zlatý Ámos nominováni. Jsou to nejoblíbenější učitelky a nejoblíbenější učitelé na jednotlivých školách a uznání si jistě zaslouží,“ dodává k regionálním kolům Hrzal.

Právě proto se organizátoři snaží, aby se regionální kola konala v důstojných reprezentativních prostorách. Letos budou například také v Poslanecké sněmovně a v Senátu Parlamentu ČR, na krajských úřadech nebo na nově zrekonstruovaném zámku Berchtold.

Semifinále, kterého se zúčastní vítězové regionálních kol, je plánováno na začátek března. Finále v kongresovém centru hotelu Olšanka v Praze se uskuteční 23. března. Slavnostní korunovace nového Zlatého Ámose je již tradičně spojena s oslavou Dne učitelů na Kantorském bále v sobotu 24. března.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...