Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Unikátní albrechtická rozhledna z anténních věží

Unikátní rozhlednu, z níž se lidé mohou kochat pohledem na Krnov, Opavu, Polsko, ale také na Praděd a Lysou horu, nechala postavit obec ve spolupráci s dvěma partnerskými městy.

  • Publikováno: 24. 11. 2011

Město Albrechtice se stalo v prosinci roku 2006 majitelem ocelových příhradových věží, postavených v roce 1980 za účelem bezdrátového přenosu telefonního signálu mezi Krnovem, Městem Albrechticemi a Osoblahou. Věže se od roku 1999 nevyužívaly a bylo rozhodnuto o jejich demolici.
Po několika jednáních přistoupila Telefonica O2 na nabídku města Albrechtice a odprodala věže za symbolickou cenu 1000,- Kč.

Vzhledem k jejich umístění na hřebeni vyvýšeniny zvané Hraniční vrch 541 m. n. m., v blízkosti centra města, bylo rozhodnuto upravit je novými prvky ocelových konstrukcí na unikátní objekt rozhledny

S vynaložením minimálních nákladů tak vznikla rozhledna originální koncepce se dvěma vyhlídkovými plošinami na dvou věžích propojených lávkou ve výšce 25 metrů.

Hraniční vrch je vysoký 541 metrů nad mořem, výška rozhledny  25 metrů, počet schodů 149. Téměř 80 fotografií z výstavby rozhledny jsou k dispozici ZDE a provozní řád ke stažení je k dispozici ZDE.

Rozhlednu provozuje město a lidé se z ní mohou rozhlédnout zadarmo.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...