Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Zažijte Plzeň jinak - unikátní Plzeňský okruh byl právě dokončen

Plzeňský okruh umožňuje poznat město jinak. Pěší chůze je ten nejpřirozenější pohyb, který nejméně zatěžuje životní prostředí a umožňuje lépe vnímat procházené prostředí.

  • Publikováno: 07. 11. 2011

Většina Plzeňáků svoje město v podstatě nezná, nebo zná jen trasu, po které se přepravuje do zaměstnání či školy. Vytvoření Plzeňského okruhu inspiruje k poznávání i přemýšlení nad souvislostmi méně zjevnými.

„Lidé, kteří se po trasách okruhu vydají, tak půjdou přes krásné přírodní lokality i místy méně pěknými, přes prvky zajišťující chod města, jako jsou např. vodojemy, čerpací stanice odpadních vod či inženýrské sítě, uvidí energetické závody, krásnou sakrální architekturu a mnoho, mnoho dalšího,“ vysvětluje Václav Čubr, koordinátor projektu z občanského sdružení ENVIC.

Plzeňský okruh tvoří pět na sebe navazujících tras. Trasy se však dají procházet jednotlivě či postupně. Celý okruh má délku zhruba 50 km.

První část okruhu vede z Doubravky a zakončena je na Košutce. Délka trasy je 13 km. Druhá část o délce 9,5 km zavede pochodující z Košutky do Křimic. Třetí trasa propojuje Křimice s konečnou tramvají číslo 4 na Borech. Při jeho procházení je potřeba překonat vzdálenost 10,5 km. Trasa s pořadovým číslem čtyři, dlouhá 7,5 km, zavede účastníky z Bor do Koterova. Poslední, pátá část okruhu vede z Koterova zpět na místo startu Plzeňského okruhu na Doubravku a měří 9,5 km.

Pro skutečné vytrvalce je vhodné projít si Plzeňský okruh v jednom dni.

„Aby pochodující věděli kudy jít a navíc se i něco dozvěděli o zajímavostech lemujících každou trasu, vydali jsme ke každému okruhu informačně-mapového průvodce,“ doplňuje Václav Čubr. Průvodci budou umístěny na www.envic-sdruzeni.cz a ve fyzické podobě v Environmentálním informačním centru v Plzni (Prešovská 8) a na různých veřejně přístupných místech.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...