Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Výstava Četnické humoresky

Výstavní projekt Četnické humoresky v brněnském Letohrádku Mitrovských připomene od 19. října 2011 do 8. ledna 2012 nejen úspěšný seriál z tvorby České televize.

  • Publikováno: 25. 10. 2011

Výstava připomene nejen úspěšný seriál z tvorby České televize – Televizního studia Brno, ale také brněnské četnictvo, které bylo zejména v době první  Československé republiky důležitou složkou udržující veřejný pořádek a bezpečnost v mladém státu.

Na výstavě budou prezentovány jak slušivé četnické uniformy, tak líbivé společenské kostýmy – povětšinou dámské (celkový počet kostýmů a uniforem je přes 40 kusů + množství módních doplňků). Neopomeneme ani ukázky výzbroje a výstroje, dále administrativní pomůcky, historickou techniku či dopravní prostředky a v neposlední řadě i vybavení tehdejší četnické stanice i ubytovny, továrníkova sídla, dobového obchodu či kadeřnictví

Součástí expozice bude detektivní příběh z pera Pavla Gejguše – návštěvníci se vžijí do role asistentů štábních strážmistrů s úkolem najít zákeřného vraha. Za správné vyřešení zločinu budou odměněni. Připravujeme také lektoring (viz níže) a doprovodné programy s Policií ČR (každou středu od 26. 10. do 30. 11. mezi 10 a 12 hod.).

K prodeji budou knihy s četnickou tématikou a speciální likéry.

Výstavu bude možné navštívit v Letohrádku Mitrovských v Brně až do 8. ledna 2012 denně kromě pondělí od 10 do 16 hodin. Lektorský program je možné objednat mezi 9. a 10. hodinou.

Za vstupenku zaplatí školáci ZŠ 40 Kč, studenti SŠ a VŠ 45 Kč, senioři 50 Kč a dospělí 80 Kč.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...