Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Učitelky z vysočinských mateřinek přijedou o prázdninách na Chaloupky

Od třetího do pátého srpna se na Chaloupkách, středisku ekologické výchovy u Kněžic, bude v rámci projektu Mrkvička konat třídenní zážitkový metodický seminář.

  • Publikováno: 03. 08. 2011

Jak už napovídá název, paní učitelky čeká mnoho společných – a snad i nevšedních zážitků při cestě za inspirací a poznáním.

Účastnice semináře se mohou těšit na hry vhodné k rozvoji spolupráce, taktiky, strategie, na společné vaření nebo třeba na poznávání noční přírody. V rámci semináře proběhne také několik praktických výtvarných dílen.

„Prostřednictvím jógy či muzikoterapie budou učitelky moci relaxovat a vstřebávat množství nabytých podnětů, aby pak měly dostatek sil a odvahy prezentovat vlastní dobrou praxi a vzájemně si předávat nápady a tipy do výuky,“ upřesňuje program Jana Čížková, jeden z organizátorů semináře. Nebude chybět ani inspirující přednáška zabývající se problematikou školních zahrad.

Projekt Mrkvička – podpora ekologické výchovy do mateřských škol kraje Vysočina je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

V projektu je zapojeno již přes šedesát mateřských škol. Na podzim se mohou pedagogové předškolního vzdělávání na Vysočině těšit na další sérii jednodenních metodických seminářů a na vyjížďku toulavým autobusem za příklady dobré praxe.

Chaloupky o.p.s. se dlouhodobě věnuje jednodenním i pobytovým programům pro školy s ekologickou a přírodovědnou tématikou. V rámci programů děti a dospělí zažijí pobyt v přírodě, pozorování rostli a živočichů, krmení hospodářských zvířat na dětské farmě, rukodělné činnosti a spoustu dalších doteků přírody a života na venkově. Programy jsou realizovány ve středisku pro vzdělávání a výchovu v přírodě Chaloupky nedaleko Kněžic a ve středisku ekologické výchovy Ostrůvek ve Velkém Meziříčí.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...