Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Prohlídkový okruh Táborem

Pamětihodnosti Tábora nejlépe poznáte při procházce po prohlídkovém okruhu, který začíná na Žižkově náměstí. Okruh není značen, ale letáček s okruhem získáte zdarma v infocentru.

  • Publikováno: 03. 08. 2011

Nejdříve zamiřte do Husitského muzea, kde se seznámíte s historií města, dějinami české reformace a husitskými tradicemi. Odtud můžete sestoupit do středověkého podzemí, které vzniklo propojením sklepů jednotlivých měšťanských domů. Křivolaké uličky starého města vás zavedou k pozůstatkům táborského městského hradu – Kotnovu a parkánovým hradbám.

Delší okruh vás provede po zalesněném břehu řeky Lužnice, kolem granátové skály až k vodní nádrži Jordán, která byla vybudována r. 1492 jako zásobárna pitné vody pro město, a dnes slouží především k rekreaci. Severozápadně od historického centra (mimo prohlídkový okruh) se na vršku skví impozantní stavba barokního chrámu a kláštera v Klokotech – známého poutního místa, kam se můžete vydat pěšky přes Holečkovy sady a dále po křížové cestě.

Prohlédněte si architektonické památky Tábora, malebná zákoutí starého města a přírodní zajímavosti obklopující historické jádro. Můžete si zvolit jeden ze dvou prohlídkových okruhů:

Po památkách historického jádra – kratší červený okruh – doba prohlídky cca 1,5 hod.
Po architektonických památkách a přírodních zajímavostech města Tábora – delší okruh tvoří základní červený okruh prodloužený o modré trasy – doba prohlídky cca 3 hod.

Popis turistických zajímavostí najdete ZDE.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...