Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Po stopách využívání vodní a větrné energie

Turistická lokalita Hranicko láká návštěvníky mj. i zajímavými tematickými cyklotrasami. Jedna z nich vás provede například po stopách využívání vodní a větrné energie.

  • Publikováno: 03. 08. 2011

Tematická regionální cyklotrasa Po stopách využívání vodní a větrné energie ukazuje bohatou historii zdejších vodních a větrných mlýnů. Návštěvníci se mohou díky ní seznámit s tím, jak byla na venkově dříve využívána vodní a větrná energie.

Cyklotrasa propojuje místa existujících, ale také již zaniklých mlýnů na Hranicku. Díky aktivitě obcí ležících na trase, aktivních vlastníků mlýnů, podnikatelů a nadšenců mohou návštěvníci aktivně trávit volný čas, pobavit se, ale i něco zajímavého se dozvědět o minulosti mlynářského řemesla.

Trasa je vybavena mobiliářem, místa vodních a větrných mlýnů jsou označena informačními tabulkami, které obsahují informace o historii mlynářství, ale i mlýnů samotných. Ve většině obcí na cyklotrase je nainstalovaná velká infotabule s cyklomapou a vyznačenými okruhy.

K cyklotrase byl vydán i Průvodce historií mlynářství na Hranicku a Cykloturistická mapa s vyznačenou trasou vedoucí kolem vodních a větrných. Propagační materiály můžete získat v Informačních centrech v Hranicích, Lipníku nad Bečvou, Starém Jičíně, Odrách a Vlašském Meziříčí.

Tato tematická cyklotrasa zahrnuje Maršálkův, Humplíkův a Červekův okruh, které jsou určeny rekreačním cyklistů. Každý si může zvolit podle délky a trasy takový, jaký sám preferuje. Zajímavé jsou všechny!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...