Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Akvárium Malawi v barokních konírnách v Lednici na Moravě

Akvárium Malawi se nachází na zámku v Lednici na Moravě a je umístěno v barokní části bývalých koníren z let 1688 - 1696.

  • Publikováno: 03. 08. 2011

Projekt na tuto stavbu vypracoval rakouský architekt Johan Bernhard Fischer z Erlachu (1656-1723).

Otevření této expozice předcházela rozsáhlá rekonstrukce značně zdevastovaného objektu, která si vyžádala mnoho úsilí a finančních prostředků. Po roce od započetí prací byla rekonstrukce spolu s instalací dokončena a Akvárium Malawi koncem května 1993 otevřeno.

Na ploše 360m2 je umístěna expozice akvárií o celkové kapacitě 40 000 litrů vody.

V akváriích je možno zhlédnout téměř celý vodní svět, a to Afrikou počínaje, Jižní Amerikou a Indonésií konče.

V jednotlivých nádržích lze pozorovat faunu největších afrických jezer Malawi a Tanganjika, jihoamerické sumce nebo dravé pirani.
V mořských akváriích lze pozorovat pestrobarevný svět mořských korálových ryb, bezobratlých živočichů, murénu, rejnoky, smrtelně jedovaté perutýny a desítky dalších živočichů z fascinujícího světa pod vodou.
Za zmínku stojí i terárium s několika druhy vodních želv.

Otevírací doba je od začátku dubna do konce října denně od 9 do 17 hodin, od počátku listopadu do konce března v sobotu a neděli od 11 do 16 hodin.
Vstupné je pro dospělé 60 Kč, pro děti, studenty a důchodce 30 Kč. Rodinné vstupné je 130 Kč. Pro skupiny je možné dohodnout množstevní slevy.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...