Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Naučná lesnická stezka Okolo Buchlova

Na konci června byla slavnostně otevřena lesnická naučná stezka „Okolo Buchlova“. Stezka veřejnost seznamuje na jedenácti zastaveních s prací lesníků v lesích Chřibů.

  • Publikováno: 31. 07. 2011

Naučná stezka byla vybudována v rámci PROGRAMU 2000 – zajištění cílů veřejného zájmu u LČR.

První uvítací tabule z celkových jedenácti je umístěna u parkoviště pod hradem Buchlovem. Tématem dalších tabulí jsou hlavní lesnické činnosti a částečně i místní historie.

Návštěvníci se tak na téměř tříkilometrové trase, která vede kolem hradu Buchlova a přírodní památky Barborka, seznámí s Lesní správou Buchlovice, zrozením lesa, obnovou lesa, hlavními lesními dřevinami Chřibů, pěstováním lesa, těžební činností, ochranou přírody, lesním majetkem, myslivostí u LS Buchlovice a pověstí o Čertově sedle.

S budování naučné stezky bylo započato v říjnu roku 2010 a stezka byla dokončena v červnu roku 2011. Lesní správa Buchlovice ještě počítá s postupným dobudováváním naučné stezky tak, aby byla atraktivní i pro malé návštěvníky lesa a mohla být využívána i pro aktivity lesní pedagogiky. Stezka by měla být postupně doplněna například o dřevěné plastiky lesní zvěře, dřevěnou zvonkohru atd.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...