Přidat inzerci

Facebook

Navigace


V Techmanii science center odhalíte, jak funguje svět

Techmania science center je interaktivní muzeum. Naleznete odpovědi na otázky např. „co se s vámi stane, když okusíte 200 000 voltů“ nebo „za jak dlouho otevře zloděj váš trezor“.

  • Publikováno: 23. 05. 2011

Přijít se můžete podívat na čtyři expozice.

TOP SECRET je název nové expozice, kde můžete prozkoumat tu stranu společnosti, se kterou se běžně nesetkáváme: špiony, to, jak pracují, jaké techniky používají k proniknutí do našeho soukromí. Atmosféra TOP SECRET je plná záhad. Zkuste i Vy poodhalit jejich oponu.
Návštěvník jakéhokoliv věku se zde může dozvědět něco o vědě a bavit se při zkoumání takových oblastí, jako je například špionáž, zabezpečení, forenzika, kryptologie. Téma výstavy Top Secret – „Přísně tajné“ – je využito jako jednotící médium, které spojuje exponáty zahrnující mnoho různých témat od jednoduchých kódovacích technik až po high-tech zařízení.

V EDUTORIU najdete více než šedesát interaktivních exponátů. Některé jsou veselé, jiné překvapující, ale všechny jsou zajímavé. Manipulací s exponátem se pobavíte, ale také třeba odhalíte, jak a proč věci fungují. Uvidíte, co se děje ve vzduchoprázdnu. Objevíte přitažlivost magnetů a odvážní si sáhnou na 200 000 voltů. Budete experimentovat se zvukem, pohrajete si s barvami, se světlem i stíny. Necháte se krásně oklamat optickými iluzemi. Prozkoumáte lidské tělo a nahlédnete do mikrosvěta.
Hrajte si a objevujte

Expozice ŠKODA vám prozradí, že jste jedním z více než 73 miliard lidí, které do současnosti přepravily trolejbusy ŠKODA. A že nový kloubový trolejbus ŠKODA má stejnou přepravní kapacitu jako dopravní letadlo Boeing 737. Znáte někoho z rodiny ŠKODŮ? Víte, kolik budov původně měla největší zbrojovka v monarchii? Že vyráběla Škodovka vedle tanků také letadla a kormidla pro největší zaoceánské lodě? Nebo kde se v Plzni projdete po prvním mostě s celosvařovanou konstrukcí na světě?

Barevný kohout, beruška na stromě, jablečný červík či ježek v kleci – to není exkurze do zvířecí říše, nýbrž několik namátkou vybraných her, hraček a hlavolamů, s nimiž se můžete setkat v nejnovější expozici Techmania science center. Expozice MáToHáček zde prostřednictvím více než čtyř desítek exponátů umožňuje zájemcům z řad nejširší veřejnosti dozvědět se zábavnou formou mnohá fakta o fyzikálních zákonech.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...