Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Semifinále 18. Zlatého Ámose je tradičně v zrcadlových sálech MŠMT

Ve čtvrtek 10. března 2011 bude v zrcadlových sálech MŠMT ČR usilovat o postup do finále ankety Zlatý Ámos 2011 čtrnáct pedagogů, z toho je 10 žen a 4 muži.

  • Publikováno: 02. 03. 2011

Kromě jednoho profesora působí všichni další semifinalisté na základních školách. Nejvíce semifinalistů – tři – má hlavní město Praha, po dvou přijede z krajů Středočeského, Ústeckého a Jihomoravského, po jednom pak z krajů Zlínského, Moravskoslezského, Pardubického, Olomouckého a Karlovarského.

Zatímco postup z regionálních kol ankety Zlatý Ámos záležel především na žácích, kteří si museli připravit originální obhajobu své paní učitelky nebo svého pana učitele, v semifinále jsou pedagogové tak trochu v roli svých žáků. Nejdříve vyplňují test psychické odolnosti, který připravil předseda poroty MUDr. Jan Cimický, a pak je čeká něco jako zkoušení – tedy pohovor s porotci.

Slavnostní vyhlášení výsledků semifinále proběhne od 13 hodin ve velkém zrcadlovém sále za přítomnosti predstavitelů MŠMT ČR. Veřejné finále ankety Zlatý se koná v pátek 25. března od 14 hodin v kongresovém centru Hotelu Olšanka v Praze.

Na finále uděluje dospělá porota titul Zlatý Ámos 2011, dětská porota titul Dětský Ámos 2011, prostřednictvím SMS je volen Ámos sympaťák 2011 a přítomní novináři volí Média Ámose 2011.
Slavnostní korunovace 18. Zlatého Ámose proběhne tradičně o den později, v sobotu 26. března na Kantorském bále, opět v Hotelu Olšanka.

Organizátoři připravují pro finalisty v Praze pestrý program.
Ješte před samotnou soutěží je ve čtvrtek 24. března přijme na pražském Hradě manželka prezidenta paní Livie Klausová a v Brožíkově síni pražské Radnice radní Antonín Weinert. Po finále je čeká projížďka v replikách historických plavidel po Vltavě, navštíví dětský ráj v areálu zámku Berchtold nedaleko Prahy v obci Kunice-Vidovice, kde v parku roste Ámosovník – strom oblíbených českých učitelek a učitelů, prohlédnou si budovu Českého rozhlasu a také areál školy Open Gate.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...