Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Plzeňští skauti byli odměněni za důsledné třídění odpadu na táboře

Zástupci plzeňského skautského oddílu Šedá střelka převzali ve středu 25. srpna odměnu 5000 Kč za vítězství v projektu Tábory 2010.

  • Publikováno: 12. 09. 2010

Cílem tohoto projektu, který již devátým rokem realizuje autorizovaná obalová společnost EKO-KOM ve spolupráci s Plzeňským krajem, Regionální rozvojovou agenturou Plzeňského kraje, agenturou bpress a Deníky Bohemia, je vést účastníky táborů k odpovědnému třídění odpadů.

„Celý projekt Tábory 2010 odstartoval v červnu 2010, kdy nám byla rozeslána nabídka účasti,“ představuje projekt Olga Zítková, vedoucí skautského oddílu. „Naším hlavním úkolem pak bylo třídit na táboře důsledně odpad a připravit na toto téma alespoň půldenní táborový program a zábavnou formou tak motivovat holky a kluky k odpovědnému třídění, a to nejen na táboře, ale i po návratu domů,“ říká Olga Zítková.

„Starší táborníci v průběhu odpoledne popisovali své dosavadní zkušenosti s tříděním, dozvídali se, proč je důležité odpad třídit a jak dlouho trvá, než se rozloží běžné druhy odpadků. V praxi si také vyzkoušeli třídění běžného i méně běžného odpadu a postupně odhalovali tajemství recyklačních značek uvedených na obalech různých výrobků. Na závěr pak holky a kluci vymýšleli, jak zlepšit dosavadní systém třídění odpadu na našem táboře a tyto nové zásady se pak snažili po zbytek tábora dodržovat. Mladší táborníci měli program více hravý a méně vzdělávací. Na závěr si všichni dohromady vyzkoušeli recyklaci papíru v praxi, když se učili vyrábět ruční papír ze starých novin,“ přibližuje konkrétní program Jana Habermannová.

Projekt Tábory 2010 je součástí informační kampaně na podporu třídění odpadu, která se snaží informovat organizátory letních táborů o správných pravidlech třídění odpadu a o konkrétních možnostech v dané lokalitě. Všechny tábory, které se do projektu přihlásily, byly rovněž vybaveny speciálními pytli na tříděný odpad.

Dle vyjádření pořadatelů bude podobný projekt probíhat i v příštím roce. 

www.skauting.cz/plzen


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...