Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Studentský Topzine.cz láme rekordy v návštěvnosti

Internetový projekt českých studentů se po roce od spuštění chlubí zajímavými čísly. Magazín obsahuje celkem 12 rubrik a v současnosti jej navštěvuje přes 100 000 čtenářů měsíčně.

  • Publikováno: 11. 09. 2010

Topzine.cz před rokem spouštěl tým zhruba 10 studentů z Prahy. Dnes na projektu pracuje přes 300 dobrovolníků, především studentů žurnalistiky a příbuzných oborů nebo středoškoláků, kteří mají zájem získat praxi a zkušenosti od svých starších kolegů.

Tým studentů pracujících na Topzine.cz se neučí jen psát a fotit. Na jaře natáčeli první reklamní spot, v němž si redaktoři také zahráli a který lze vidět na různých kulturních akcích a festivalech. Na YouTube ho od dubna zhlédlo celkem přes 3000 lidí.

„Dříve, než jsme magazín spouštěli, jsme si samozřejmě dělali pretest na vzorku zhruba 650 lidí, který nás ujistil v některých rozhodnutích a přiblížil nám více zájmy našich vrstevníků na internetu. To nás dostalo tam, kde dnes jsme,“ uvedl Peška.

Studentský magazín se stal i důvěryhodným zdrojem informací pro ostatní média. Informace z Topzine.cz už čerpaly například deníky Metro či Deník, internetové servery iDnes.cz a Novinky.cz, slovenský server Aktualne.sk či týdeník Instinkt.

„Studenti se u nás už při studiu vypíší a získají praxi. Po škole pak jdou pracovat do médií. Na jednu stranu mě to mrzí, protože jde o šikovné členy naší redakce, na druhou stranu mám radost, že náš projekt plní úlohu, se kterou byl před rokem zakládán,“ dodal Peška. 

www.topzine.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...