Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Léto prožije na skautském táboře 23 000 dětí

Schopnost jako postarat se o sebe, umět se prosadit v kolektivu a pracovat v týmu si přivážejí děti ze skautských táborů.

  • Publikováno: 23. 06. 2010

Program je postaven tak, aby děti na táborech nejen odpočívaly, hrály si a sportovaly, ale aby si také z tábora odnesly neuvěřitelné zážitky a spokojený pocit toho, že něco dokázaly.
Letos se skautských táborů zúčastní přes 23 000 dětí.

„Tábor je pro vedoucí završením celoroční činnosti a pro děti sledem neobvyklých prožitků. Desetiletý kluk se ocitá v jiném světě, maminka daleko, ruch a služby velkoměsta také. Je to obrovská škola odpovědnosti, samostatnosti, sounáležitosti a týmových dovedností,“ říká o táborech svého oddílu sedmadvacetiletá vedoucí Barbora Kolářová z Prahy. „Letní tábor je pro děti příležitostí, kde mohou prozkoumat své zkušenosti i schopnosti a také možnost, jak jít spolu zase o kousek dál.“

Skautské tábory jsou určené především pro děti, které navštěvují oddíly pravidelně v průběhu roku. Tábor je vrcholem jejich činnosti. Děti nejezdí na tábor s nikým cizím, ostatní účastníky i své vedoucí dobře znají.

Celkem se v létě uskuteční přes 1000 skautských táborů.
Většina z nich jsou stálé s podsadovými stany nebo indiánskými týpí. Skautské oddíly také pořádají často expedice či výměnné pobyty do zahraničí, jezdí na vodu, raftovat, oblíbené jsou cykloexpedice nebo putovní tábory.

O děti se na táborech starají skautští vedoucí s náležitou kvalifikaci. I z těchto hledisek se jeví tábory organizací, které s dětmi pracují celoročně, jako nejspolehlivější.

 

www.skaut.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...