Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Muzejní noc v iQparku upoutala fyzikou i chemií

Letošní Liberecká muzejní noc se odehrála v sobotu 5. 6. Již pošesté přivítaly své noční návštěvníky v nezvyklé otevírací době prostory Severočeského muzea, Oblastní galerie a libereckého…

  • Publikováno: 09. 06. 2010

iQpark měl, jako již tradičně, připraven bohatý doprovodný program.

Kromě možnosti vyzkoušet si nepřeberné množství interaktivních exponátů měli návštěvníci příležitost se seznámit se zábavnými a překvapivými pokusy, které předváděli v rámci svých fyzikálních show Doc. Zdeněk Drozd z katedry didaktiky Matematicko-fyzikální fakulty UK a Mgr. Zdeněk Rakušan PhD.
Díky pracovníkům iQparku Ing. Šárce Zárubové a Mgr. Janu Havlíčkovi měli návštěvníci možnost poznat kouzlo, barevnost i hlučnost chemie.
Tajemství výroby nanovláken prozradila divákům na své přednášce Mgr. Jana Bittnerová, která současně seznámila první návštěvníky s nově zapůjčeným Nanospiderem, který je k vidění v prostorách iQparku díky vstřícnosti firmy Elmarco. 

I přes krásné letní počasí, které v sobotu panovalo v Liberci, zlákal program letošní muzejní noci, stejně jako v loňských ročnících, velké množství nočních návštěvníků.

Vysoký zájem diváků o chemickou show dokonce způsobil rychlé a improvizované stěhování předem připravené laboratoře do větších prostor, kde mohlo chemickým pokusům přihlížet více malých i velkých návštěvníků. Dějištěm chemických pokusů byly prázdné prostory továrny sousedící se science centrem iQpark.
V těchto místech zanedlouho vzniknou nově vybudované prostory, do kterých se rozroste iQpark. 

Letošní ročník díky své úspěšnosti opět výrazně pomohl díky zábavnému a poutavému programu zpopularizovat vědu a výzkum a iQpark tak získal další nové příznivce.

 

www.iqpark.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...