Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Na hradě a v podhradí aneb Dny dávno minulé

Fascinovala vás někdy práce alchymistů nebo kovářů? Zajímá vás, jak pracují přadleny nebo dráteníci? Zatoužili jste někdy na vlastní oči spatřit filmové koně?

  • Publikováno: 26. 04. 2010

Dvoudenní zábavně naučná akce „Na hradě a v podhradí aneb dny dávno minulé“ pro širokou veřejnost probíhající v hradu Šelmberk srdečně zve všechny velké i malé návštěvníky na svůj šestý ročník.

Pokud vás zajímají stará řemesla a chcete si je vyzkoušet, máte jedinečnou příležitost. Danarské dílny jsou Vám otevřeny a jejich mistři jsou připraveni Vás něco naučit.

V letošním roce na návštěvníky čekají kováři, hrnčíři, dráteníci, přadleny, písaři, malíři, tesaři, platnéři, pekaři, papírníci, kachláři, pivovarník i alchymista. Na vlastní kůži okusíte historický šerm, středověkou hudbu, dobové tance, uvidíte kejklíře, divadlo, sokolníky i filmové koně. Užijete si spoustu historických her a zábavy pro malé i velké – lukostřelnice, kvintána, turnajové kolbiště, dřevohrátky a další. Starší jistě ocení ukázku vaření středověkého piva s ochutnávkou, bylinnou zahradu s více jak padesáti druhy bylin a prodej sazenic, ochutnávku jedlých květin nebo pečení chleba v chlebové pícce spojené s ochutnávkou.

Novinkou letošního roku budou v sobotu večer ohňové tance a kejkle, šermířské show a dobová i rocková hudba k tanci a poslechu.

Akce se uskuteční ve dnech 22. – 23. května 2010 v Historicko řemeslně vzdělávacím areálu hradu Šelmberk u Mladé Vožice. Sobotní program bude probíhat od  10 do 17 hodin a od 20 hodin do půlnoci. V neděli se můžete těšit a pokračování od  10 do 17 hodin.
Vše, co si vyrobíte, si můžete odnést domů!

Účinkovat budou šermíři Maledictus – Praha, Musica dei Gratia – Tábor, taneční skupina Trn v oku – Praha, Thomaso Lupiny – Agentura Armiger – Žatec, Česká barokní společnost, Falker o.s., Alchymista Gorvin, Dětský divadelní soubor Popelky a L.T.A. Rock.

 

www.centrumselmberk.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...