Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Chcete studovat nebo pracovat za hranicemi?

Druhé vydání publikací Studium v zahraničí a Práce v zahraničí pomůže každému, kdo by chtěl vyjet za vzděláním nebo prací za hranice.

  • Publikováno: 15. 02. 2010

Národní informační centrum pro mládež spolu s Eurodeskem připravil druhé, aktualizované a rozšířené vydání publikací Studium v zahraničí a Práce v zahraničí.

Jedná se o součást třídílné řady brožur o práci, studiu a dobrovolnictví v zahraničí.
Obě brožury čtenáře seznámí s možnostmi mobility a nabídnou přehled možností a způsobů jak vycestovat do zahraničí. Jsou doplněny o zajímavé zážitky a osobní zkušenosti.

Studium v zahraničí nabízí jak přehled stipendií, tak i návod kde a jak začít při hledání možností získání zahraničního vzdělání. Brožura nabízí ucelený přehled o stipendiích a studijních možnostech v zahraničí. Rozsah brožury sice neumožňuje popsat podrobně všechny eventuality, přesto ale pomůže v lepší orientaci a v případě zájmu získat nějakou zahraniční studijní zkušenost odkáže na relevantní zdroje, kde lze najít všechny potřebné informace.

S naším vstupem do Evropské unie a s globalizací celého světa se mladým lidem otevírají mnohé možnosti i za hranicemi České republiky. Skvělou cestou ke zkušenostem je studium v zahraničí. Nejen, že se student naučí nebo si vylepší cizí jazyk, ale jakákoli zkušenost se životem v zahraničí vypadá dobře v životopise.

Česká republika se zúčastňuje tzv. Boloňského procesu. To je, velmi zjednodušeně, otevírání evropského vzdělávacího prostoru. Celý proces by měl podle Boloňské deklarace vyvrcholit v roce 2010 vytvořením Evropského prostoru vysokoškolského vzdělávání.
Významným krokem pro snazší možnost studia mimo rodnou zem je zavádění kreditního systému na univerzitách nebo zavedení třístupňového vysokoškolského vzdělání ve všech zemích EU.

Samozřejmě se ale žádný student nemusí omezovat jen na naši evropskounijní kotlinu. Dobré školy jsou i jinde ve světě. Dostat se tam může být trochu těžší, ale rozhodně ne nemožné.

Práce v zahraničí přibližuje nejen nabídky agentur, ale zároveň pomáhá při samostatném hledání práce. Brožura má utříděný obsah tak, aby nabídl ucelenou a přehlednou nabídku, jak získat pracovní zkušenost v zahraničí. Rozsah brožury sice neumožňuje popsat podrobně všechny eventuality, přesto ale pomůže v lepší orientaci a odkáže na relevantní zdroje, kde lze najít všechny potřebné informace.

Zkusit si alespoň na čas pracovat v zahraničí je určitě skvělé rozhodnutí a po skončení střední školy nebo během studia na vysoké je pro to ta nejlepší doba. Člověk ještě nemá tolik závazků a povinností, které by ho držely doma, a chce poznávat zajímavá místa, nové věci, lidi a jejich způsob života. Za hranicemi se člověk může naučit něco nového, zdokonalit se v cizím jazyce a nasbírat zkušenosti, které se mu později budou určitě hodit.

To vše mu potom pomůže se lépe zorientovat v tom, co vlastně chce v budoucnu dělat a jak na to. Kromě toho se seznámí se spoustou zajímavých lidí a také pozná sám sebe v úplně nové situaci.

Krátce řečeno: zahraniční pracovní pobyt bude v budoucím (a to nejen profesním) životě nespornou výhodou, která se bude navíc výborně vyjímat v životopisu.

 

www.icm.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...