Přidat inzerci

Facebook

Navigace


S ČD Voucherem jihočeským levněji po památkách

ČD Voucher jihočeský je projekt, který vlakovým cestujícím umožňuje navštívit hrady a zámky či různé kulturní a společenské akce v regionu s výraznými slevami.

  • Publikováno: 25. 01. 2010

Už v prosinci loňského roku začala pro cestující fungovat nová nabídka jízdného, která s sebou přinesla několik změn. Za nejzajímavější se dá pokládat projekt, který cestujícím ve vlacích umožní navštívit hrady a zámky či různé kulturní a společenské akce v regionu s výraznými slevami.

ČD Voucher jihočeský, jak zní oficiální název této novinky, získá každý cestující při jízdě do některé ze stanic uvedených v rámci tohoto programu v regionálním jízdním řádu drah pro rok 2010.

Voucher umožní vstup na památky dvěma osobám za cenu jedné vstupenky. Při současných cenách může taková úspora činit až 200 korun.

Cestovat a navštívit tímto zlevněným způsobem je možné například zámky Červená Lhota, Kratochvíle, Dačice a Třeboň, hrady Zvíkov, Landštejn, Rožmberk či klášter Zlatá Koruna. Dále Voucher umožní zlevněný či zcela bezplatný vstup na různé městské slavnosti i jiné akce po celém kraji.

Právě památkáři považují nový projekt drah za velmi přínosný. „Vítáme každou aktivitu, která přivede do námi spravovaných památkových objektů návštěvníky. V tomto kontextu jde zejména o domácí hosty, kteří mohou na hrady a zámky přijíždět opakovaně v různých obdobích roku. Cizinci přijedou, odjedou a jen málokdo z nich se vrac,“ konstatoval Petr Pavelec, ředitel Národního památkového ústavu v Českých Budějovicích.

„Předpokládáme, že se bude stávající nabídka ČD Voucheru jihočeského postupně dále rozšiřovat,“ poznamenal Pavel Kosmata z Krajského centra osobní dopravy ČD v Českých Budějovicích.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...