Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Výstava Arabela v Praze o měsíc prodloužena

Pohádkovým bytostem ze seriálů Arabela a Arabela se vrací se v prostorách dominikánského kláštera v Praze 1 na Jilské ulici velmi zalíbilo a tak se organizátoři výstavy rozhodli její trvání na…

  • Publikováno: 09. 01. 2010

do 31. ledna, denně kromě pondělí, od 10 do 16.30 hodin.

Zájemci o prohlídku úspěšné výstavy se mohou těšit na více jak 50 kostýmů z obou sérií, rekvizity nebo třeba na domácnost hlasatele televizních pohádek pro děti – Karla Majera, která prezentuje období před 30 lety, kdy se první série natáčela.
Děti obdivují zejména kostýmy čarodějů Viga a Rumburaka, čarodějnice nebo Fantomase, líbí se také vlk z pohádky O Červené Karkulce, Rumburak v ptačí podobě nebo cestovní plášť. Maminky si užívají kostýmy parádnice Xenie, ať už ty princeznovské (které na výstavu zapůjčila představitelka Xenie – Dagmar Patrasová, která si je z ČT odkoupila pro své dětské pořady) nebo moderní disco šaty ze světa lidí. Zaujmou také korunky a šperky královny a princezen, stejně jako jediný dodnes zachovaný kouzelný prsten s velkým modrým kamenem.
Nejen tatínci se po prohlídce výstavy těší do kavárny U prstenu, kde ke koupenému teplému nápoji dostanou dezert zdarma.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...