Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Generation 89: V jakém prostředí vyrůstá nová generace?

Jak se žije v evropských postkomunistických zemích? Své dojmy, pocity a úvahy nám často zprostředkovávají politici, slavné celebrity nebo lidé, kteří komunismus zažili. Nikdo se ale neptá, jak…

  • Publikováno: 22. 12. 2009

Projekt Generation ’89 chce poskytnout prostor mladým lidem narozeným v roce 1989 pro jejich úhel pohledu, pro jejich srovnávání a jejich vnímání současného světa.

Mladí lidé z České republiky, Rumunska, Polska, Belgie, Velké Británie, Německa, Rakouska, Bulharska a Maďarska žili svůj život v různých historických souvislostech. Hlavním cílem Projektu ’89 je umožnit těmto lidem setkání a nabídnout jim prostor, ve kterém budou moci sdílet své zkušenosti a očekávání do budoucna. Účastníci budou pozváni na dvoudenní setkání v Bukurešti, Bruselu, Praze a Varšavě, aby na něm společně vypracovali Deklaraci „Generace ’89“, prohlášení své generace – nových občanů svobodné Evropy.

Lidé narození v roce ’89 se mohou přihlásit do 31. ledna 2010.
Vstupním sítem bude jejich anglicky psaná esej na téma „Co mohu udělat pro Evropu a co může Evropa udělat pro mě? Jak se vidím jako občan EU za pět až deset let?“, podle které se bude hodnotit schopnost dotyčného podílet se společně s ostatními na projektu.

Projekt ’89 není přínosný jen pro mladé lidi. Jejich vyjádření o klíčovém roku 1989 nastaví zrcadlo vidění přímých účastníků této doby. Setkají se tak dva různé úhly pohledu: pohled účastníků a pohled diváků.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...