Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Ježek v kleci ve speciální vánoční sérii

Z roku 1896 pochází první patent hlavolamu ježek v kleci. Původní prototyp si prošel ještě rozsáhlým vývojem, než se z něj stal hlavolam, se kterým se setkal Jaroslav Foglar, který ho proslavil…

  • Publikováno: 14. 12. 2009

Že je ježek v kleci stále v kurzu, dokazuje množství jeho výrobců, množství forem a především neuvěřitelné množství lidí, kteří ho znají a mají.
Hlavolam může být plastový, dřevěný nebo kovový; stříbrný, bílý, černý nebo zlatý; velký či malý, s kuličkou jednolitou nebo šroubovací.

Vánoční série 2009 nabízí hlavolam v netradičně luxusním provedení. V zlaté či stříbrné kleci se skrývá stříbrná či černá kulička, která se dá samozřejmě rozšroubovat.
Chcete dát hlavolam někomu pod stromeček? Proč něco neukrýt právě do ježka v kleci? Nemusí to být plán létajícího kola (ačkoliv ani proti němu by obdarovaný jistě nic nenamítal), může jít i o plánek k úkrytu dalšího dárku nebo dopis obsahující pravdu o dávno postrádané stříbrné lžičce po prababičce.

Jen o málo hračkách se dá říct, že se v České republice vyrábějí již od roku 1935 a přesto jsou stále tak populární. Oblíbenost ježka v kleci je prověřená generacemi.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...