Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Liberecký iQpark se podílí na části české expozice pro světovou výstavu v Šanghaji

Téma expozice „PLODY CIVILIZACE“ má charakterizovat Česko jako zemi, která na jedné straně dokázala uchránit minulé plody civilizace (urbanistické skvosty, venkovskou krajinu,…

  • Publikováno: 25. 09. 2009

A právě moderní nanotechnologie představí v Šanghaji liberecký iQpark.

Návštěvník českého pavilonu na Světové výstavě EXPO v Šanghaji se ocitne ve fiktivním městě tvořeném lehkými kubusy zavěšenými nad zvlněnou českou krajinou. Ve městě, kde se tvoří, kouzlí, vyrábí, cestuje, pozoruje, poslouchá a kde se každý procházející může aktivně zapojit. Nad zvlněnou krajinou se tu bude vznášet město, které z krajiny vyrůstá a nemůže se bez ní obejít. Město je ve skutečnosti i v expozici tvořeno plody, které naše expozice vytvořila a jež naše města chrání.

iQpark představí v Šanghaji úplně nový plod civilizace: nanovlákna. Kubus bude sloužit jako speciální projekční plocha, ve které se představí svět obohacený o produkty vytvořené z nanovláken. Návštěvník před sebou uvidí nové možnosti, které nanovlákna každému jednotlivci přinesou v běžném životě, a zároveň bude zprostředkovaně znázorněn proces vzniku a výroby nanovláken.

Expozice libereckého iQparku bude jednou z dvaceti čtyř výstavních částí, které budou v Šanghaji představovat české plody civilizace, a bude reprezentovat moderní technologii, díky níž se ve světě proslavila Technická univerzita v Liberci. Nositelem světového patentu je liberecká firma Elmarco, která vyrábí stroje na výrobu nanovláken a je lídrem ve světě nanovláken.

Vedle nanotechnologií se návštěvníkům představí také české umění, design, urbanismus i věda. Českou „perličkou“ se stane reliéf pro štěstí – z Karlova mostu do Šanghaje poputuje kopie sochy Jana Nepomuckého, pořízená digitální technologií, a reliéf, který je umístěn pod ní a jehož se návštěvníci Prahy dotýkají pro štěstí.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...