Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Týdenní mezinárodní novinářský kemp v Havlíčkově Brodě popáté

Na Vysočinu se v neděli 16. srpna sjelo na čtyři desítky mladých lidí z Česka, Slovenska, Slovinska, Maďarska, Německa, Rakouska, Jižního Tyrolska, Ruska a Ukrajiny na týdenní mezinárodní…

  • Publikováno: 25. 08. 2009

„Nedělní program začínáme tradičně teambuildingem, vzájemným seznámením účastníků, protože každoročně přijíždějí noví zájemci, přestože v sestavě kempu najdete i ty, kteří sem přijíždějí už popáté. V pondělí 17. srpna začínáme hned ráno úvodním seminářem s Markétou Maturovou o stylistice a jazyku v českých médiích,“ přiblížil start pátého ročníku novinářského workshopu Milan Pilař z obecně prospěšné společnosti Centrum Vysočina, která akci pořádá.

Od pondělí mohou zájemci zhlédnout ve vestibulu Krajské knihovny Vysočiny v Havlíčkově Brodě, která je jedním z partnerů kempu, výstavu Bourání zdí – nezávislá generace. Výstavu do Brodu přivezla Atefa Parsa, účastnice workshopu z Německa. Vytvořily ji tři studentky – Julia Michalsky, Tanja Pavlyshynets a Atefa Parsa společně s Theodor-Heuss-Kolleg nadace Robert Bosch Stiftung a MitOst e. V.
Expozici tvoří rozhovory s „převratovými dětmi a rodiči“ z obou zemí. Některé otázky byly položené stejně v Německu i na Ukrajině, některé byly rozdílné. Proto nabízí výstava návštěvníkům materiál srovnání plné napětí.

V pondělí od 15.00 se mohou setkat ve velkém sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě jak účastníci kempu, tak i zájemci z řad veřejnosti s výraznou českou novinářskou osobností, Janou Lorencovou z České televize, která vystoupí s přednáškou Česká investigativní žurnalistika.
Pondělní program pak vyvrcholí ve velkém sále Staré radnice debatou nazvanou Vkus / nevkus českých žurnalistů, které se účastní na jedné straně Miloš Zeman a Dana Drábová, na druhé pak Jana Lorencová (Česká televize) a Jan Burda (Český rozhlas).


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...