Přidat inzerci

Facebook

Navigace


173 muzeí a galerií zve návštěvníky v rámci Festivalu muzejních nocí

V pátek 15. května byl v zámeckých prostorách Východočeského muzea v Pardubicích zahájen Festival muzejních nocí, kterého se letos účastní rekordních 173 institucí ve 118 městech. Projekt…

  • Publikováno: 20. 05. 2009

Od té doby stále stoupá počet muzeí a galerií, které nechávají své dveře otevřené návštěvníkům až do pozdní noci a připravují pro ně něco, co není v jejich denním programu běžné. Volným vstupem počínaje a speciálními akcemi konče: koncerty, divadelní a taneční představení, performance, ukázky řemesel, ochutnávky dobových jídel, soutěže a kvizy pro děti i dospělé, workshopy, přednášky, videoprojekce, besedy s vystavujícími autory, módní přehlídky, komentované prohlídky v dobových kostýmech, zajímavosti ze „zákulisí“ muzea, prezentace běžně nevystavených exponátů a mnohá další neobvyklá setkání s minulostí i přítomností.

Letošní Festival muzejních nocí začal Pardubicemi, Praha bude již tradičně 20. června festival uzavírat. O tom, kde se jednotlivé muzejní noci konají a jaký je pro návštěvníky připraven program, informují společné internetové stránky.

Cílem akce je přilákat ty, kteří si v běžném životě čas na návštěvu muzea či galerie zatím ještě nenašli, a ukázat jim, že návštěva muzea může být příjemně stráveným a dobře využitým časem pro celou rodinu.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...