Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Práci redaktorů si mohou děti vyzkoušet díky Záhadě Noratel

Děti, které láká práce redaktorů v médiích, si ji mají nyní jedinečnou příležitost vyzkoušet. V pátek 1. května se na internetu objeví stránky nazvané Záhada Noratel. Dětem ve věku 10 –…

  • Publikováno: 24. 04. 2009

Každý, kdo se do hry zapojí, získá základní poznatky o působení médií a vyzkouší si práci redaktorů v novinách, rádiu a televizi. Mediální kurz Záhada Noratel má několik částí.

V první, všeobecné části, musí každý, kdo se přihlásí, vyplnit test ze základních pojmů žurnalistiky a vybrat si jednu z redakcí, ve které by chtěl pracovat. V dalších částech konkurzu pak už budou úkoly specializované pro jednotlivé redakce.
Závěrečnou částí konkurzu je zpracování samostatného materiálu pro vybranou redakci. Na to budou mít děti celé letní prázdniny. V září odborná komise posoudí zaslané práce a vybere vítěze, kteří pojedou zdarma na Dětský filmový a televizní festival v Ostrově a budou pracovat v redakcích dětských médií.

Webové stránky konkurzu se podobají školní nástěnce. „Je to záměr. Vždyť školní nástěnka je vlastně také sdělovací prostředek. Věřím, že na tuto internetovou nástěnku budeme zanedlouho věšet zdařilé novinářské pokusy účastníků konkurzu,“ říká Slávek Hrzal z Dětské tiskové agentury.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...