Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jak vybrat stan

V některých případech není nad stan. Třeba pohodlný a prostorný přívěs si nestrčíte do barelu, když sjíždíte vodu. Ale doba pokročila a k dostání je, alespoň co se stanů týká, prakticky cokoli.…

  • Publikováno: 19. 01. 2009

Naleznete ji na stránkách České televize.

V reportáži se dozvíte, že pokud chcete koupit stan, musíte si nejprve rozmyslet, kde, kdy a jak často ho budete používat.
Mezi nejodolnější stany patří stany expediční, protože mají více tyček a křížení, a proto se hodí na akce, kde bude stan stát na jednom místě týden či déle. Na časté stavění a bourání se hodí stany turistické, ať už klasická áčka, kupole nebo tunelový typ. Pro velké rodiny, které potřebují stany prostorné, jsou na trhu různé stany rodinné.
Když stan vybíráte, měli byste si v návodu vyhledat údaje jako je odolnost stanu a podlážky vůči dešti, odolnost materiálu vůči UV záření, apod.
Dobrý stan má nepropustnou podlážku, je prostorný, konstrukce umožňuje snadnou stavbu, vhodné jsou podlepené švy vnějšího i vnitřního stanu, zavěšení ložnic by mělo být na olivky k vnějšímu stanu a ne přímo poutky do vnějšího stanu, větráky mají být co nejvýše na stanu apod.

Nejlépe je při vybírání vidět vybraný stan postavený, což však není vždy možné.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...