Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Staňte se členy Poselstva krále Jiřího

V prosinci 2008 zahajuje dlouhodobá hra Pionýra „Poselstvo krále Jiřího" inspirovaná historickou snahou krále Jiřího z Poděbrad o vytvoření Evropského mírového společenství. Protože tato…

  • Publikováno: 16. 12. 2008

Hra je určena zejména pro týmy – skupinky dětí, zvané poselstva, jež budou symbolicky kráčet ve stopách onoho skutečného dávného poselstva vedeného panem Lvem z Rožmitálu. Při této pouti budou plnit hravé úkoly i odpovídat na vědomostní otázky s vazbou k evropským zemím (jejich minulost i současnost), v nichž se právě budou nacházet. Jejich cílem bude vždy získání spojenectví panovníka pro země české. Budou-li poslové úspěšní, zasadí se tak obrazně o sjednocení Evropy a prosazení ideálu mírové spolupráce.

Hra je založena na zásadách, které je dobré stále zmiňovat, a to ve spolupráci je síla, mírové řešení je lepší, i různorodí partneři spolu mohou spolupracovat…
Je příležitostí připomenout si, že myšlenky hrdosti na naši zemi – vlastenectví ale i evropanství jsou živé a nám blízké a především jasně ukázat, že mohou kráčet ruku v ruce a rozhodně nestojí proti sobě.
Dalším dokladem toho, že Pionýr myslí své zapojení do evropských aktivit vážně, je fakt, že bude po dobu předsednictví České republiky Radě EU hostit a vytvářet podmínky pro působení zástupce Evropského fóra mládeže (YFJ), což je celoevropská síť neziskových organizací pracujících s dětmi a mládeží). Jeho členy jsou národní rady mládeže z jednotlivých evropských států a mezinárodní organizace mládeže působící v rámci Evropy.
Pionýr věří, že spoluprací s Evropským fórem mládeže přispěje k otevřené debatě o hlavních společných tématech mládeže dle YFJ, kterými jsou politika vůči mládeži v Evropě, lidská práva a rovnoprávnost, zdravotnictví, vzdělání a uznávání neformálního vzdělávání, trvale udržitelný rozvoj a otevřená metoda koordinace a současně, že podpoří všechny aktivity tak, aby předsednictví ČR EU přineslo posun v jejich řešení.

Legendu hry tvoří kniha Aloise Jiráska Z Čech až na konec světa. Hra je určena pro skupinky zvané poselstva. Doporučený počet členů je 5 až 10, minimálně však 3 včetně vedoucího.
Obsahově je hra zaměřena především na děti zhruba ve věku 10 – 14 let, ale samozřejmě se může zapojit kdokoli. Vedoucím poselstva je dospělá osoba. Poselstva každý měsíc dostávají úkoly související se zemí, kterou právě projíždějí.
Přihlašování do hry pro poselstva je otevřeno do konce března 2009.

Součástí hry Poselstvo krále Jiřího je i samostatná soutěž pro děti-jednotlivce ve věku 6-15 let s názvem Evropan, která startuje v lednu 2009. Mohou ji hrát členové poselstev i samostatní zájemci, kteří budou prostřednictvím internetových stránek jednou za 14 dní plnit úlohy a odpovídat na otázky z české a evropské historie a současnosti.
Přihlašování do hry Evropan pro jednotlivce je otevřeno do 30. dubna 2009.

Úkoly pro poselstva na každý měsíc jsou uveřejňovány na www.poselstvo.pionyr.cz . Zde naleznete i řadu dalších souvisejících informací a také mapu, na které mohou všichni sledovat svůj postup ve hře.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...