Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Winton Train: Inspirace dobrem

Společnost Winton Train o.p.s. vyhlásila první ročník soutěže s názvem Inspirace dobrem. Jedná se o akci, která by měla připomenout hrdinský čin britského humanitárního pracovníka Nicholase…

  • Publikováno: 13. 12. 2008

Soutěže se mohou zúčastnit studenti středních a vysokých uměleckých škol ve věku 15 – 26 let.
Soutěžit se bude v oborech fotografie, literatura, výtvarné dílo (otevřeno studentům pouze z ČR) a film (obor filmové tvorby je určen pro studenty filmových škol, nejen v ČR).

Cílem projektu Winton Train je inspirovat mladé lidi výjimečným skutkem Nicholase Wintona. A právě proto se studenti stávají se svými soutěžními pracemi spolutvůrci tohoto projektu. Zadání je pro všechny umělecké obory stejné; témata jsou lidskost, slušnost a dobré skutky. V běžném životě tak mladí lidé objevují velké či malé příběhy dobra a nechají se jimi inspirovat.

Zaslané práce vyhodnotí porota složená ze špičkových odborníků. Za obor literatura to budou Marek Epstein, Jiří Stránský a Lucie Stropnická. Za fotografii Bohdan Holomíček, Karel Cudlín, Nguyen Phuong Thao a Jan Šibík. Za výtvarné dílo Jiří David, Erika Bornová, Kurt Gebauer a Eva Eisler.

Poslední termín pro odevzdání prací je 31. ledna 2009. Vyhodnocení finalistů porotou bude probíhat od 1. března do 15. dubna 2009. Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen pak proběhne 31. srpna 2009.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěží proběhne na koncertě v předvečer odjezdu vlaku. Z každého oboru (literatura, fotografie a výtvarné dílo) bude vybráno 30 finalistů, kteří obdrží finanční hotovost a hodnotnou věcnou cenu. Vítězové navíc získají stáž v renomované mediální společnosti a jízdenku pro 2 osoby Winton Trainem z Prahy do Londýna.
Za obor filmové tvorby porota vybere kolekci 20 nejlepších studentských filmů z celého světa. Tyto vybrané snímky budou odměněny hodnotnými věcnými cenami a finanční hotovostí. Tvůrci trojice vítězných filmů navíc získají stáž v renomované televizní společnosti a jízdu pro 2 osoby Winton Trainem z Prahy do Londýna.
Více informací naleznete na www.wintontrain.eu.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...