Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Betlémské světlo 2008

Již v sobotu 13. prosince převezmou skauti z celého světa ve Vídni Betlémské světlo. Tento novodobý symbol Vánoc cestuje každoročně až z Betléma a dostává se do všech domácností v Evropě. V…

  • Publikováno: 12. 12. 2008

Stejně jako každý rok i letos – již podevatenácté – ho budou čeští skauti rozvážet vlaky do všech koutů ČR a lidé si jej budou moci převzít již od soboty 20. prosince. Betlémské světlo se také bude rozdávat při řadě regionálních akcí. Současně byl spuštěn nový web pro veřejnost na www.betlemske-svetlo.cz a s ním informační kampaň.
Pro skauty je Betlémské světlo symbolem míru a přátelství. Myšlenka šíření předvánočního pokoje a míru vznikla v Rakousku, odkud se rozšířila do pětadvaceti zemí světa. Tak byla založena novodobá vánoční tradice, která letos slaví své dvacáté druhé výročí. Úplně poprvé plamínek přicestoval v roce 1986 letadlem do Lince, kde se stal součástí vánoční sbírky rakouského rozhlasu a televize na pomoc postiženým dětem. K nám se Betlémské světlo dostalo po pádu čtyřicetileté komunistické vlády a v rukou brněnských skautů putovalo v prosinci 1989 až pod sochu sv. Václava v Praze.
Místa, na kterých si lidé mohou světlo vyzvednou, stejně jako různé doprovodné akce a bližší informace budou průběžně zveřejňovány na www.betlemske-svetlo.cz.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...