Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Výstava BIMBA - DOBRODRUŽSTVÍ BOHUMILA KONEČNÉHO

Bohumil Konečný – Bimba je významným českým malířem a ilustrátorem 20. století. Od 9. října probíhá v Obecním domě v Praze výstava jeho díla pod názvem Bimba – dobrodružství…

  • Publikováno: 11. 11. 2008

Bimba ilustroval řadu knih Jaroslava Foglara a Otakara Batličky. Před válkou a za války kreslil mnoho ilustrací pro časopisy Ahoj, Rozruch nebo Mladého hlasatele.
Bimba se také věnoval reklamní tvorbě, například pro firmy Baťa, Plzeňský Prazdroj, Petrof, Jablonex nebo Sigma Pumpy.
Kreslíř Kája Saudek o něm prohlásil: Konečný uměl v roce třicet sedm nebo třicet osm to, co dnes v Americe umí sotva pár desítek malířů. Byl neporovnatelný s čímkoli. Tento Bohumil Konečný, zcela zapomenut a za života neuznán, byl absolutní génius, který už jen tak nebude. To, co umím, mě naučil on.

Výstava se koná ve Výstavních sálech Obecního domu v Praze, nám. Republiky 5, Praha 1 do 11. ledna 2009.
Více informací o výstavě naleznete na www.bimba.cz

Zájemcům o hlubší informace o tvorbě Bohumila Konečného nabízí kurátor výstavy Mgr. Jan Hosnedl možnost účasti na jím komentovaných prohlídkách v termínech 12. listopadu 2008, 10. prosince 2008 a 7. ledna 2009, a to vždy od 17 hodin.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...