Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Pozvánka na akci Najdi se v Evropě

U příležitosti Evropského týdne mládeže a v rámci Evropského roku mezikulturního dialogu 2008 v ČR se v pražské La Fabrice koná akce s názvem Najdi se v Evropě, která nabízí celodenní program…

  • Publikováno: 22. 10. 2008

Oslava Evropského roku mezikulturního dialogu 2008 v ČR Najdi se v Evropě nabízí svým návštěvníkům možnost seznámit se zábavnou formou se stále bohatší kulturní rozmanitostí u nás, ale i v ostatních evropských zemích. Během čtvrtku 6. listopadu vystoupí například Divadlo HoME, které nabídne experimentální multikulturní dílnu s prvky divadla, performance, užitého umění a pohybu.
Program dále nabídne projekt Živá knihovna, který si nese podtitul Nesuď knihu podle obalu. Místo knih bude možné zapůjčit si člověka, který ve svém životě čelí předsudkům či stereotypům.
Dopolední část programu bude rovněž zahrnovat workshop Eurodrawing. Tato multikulturní výtvarná dílna je inspirovaná mezinárodním projektem aktivity eTwinning, v jehož rámci žáci z různých evropských zemí tvořili společný obraz na nekonečnou roli papíru.

V prostoru Slévárny La Fabriky bude uvedeno hned několik tematických dokumentárních snímků, po jejichž projekcích budou následovat diskuse s režiséry či dalšími hosty. Těšit se můžete na izraelský snímek Most přes Wadi, film Zóna nebo dokumentární film Your Street My Street.

Pro návštěvníky budou dále nachystány interaktivní hry a multikulturní kvíz. V rámci programu budou vyhlášeny také výsledky fotografické soutěže Najdi se v Evropě. Do soutěže je stále možné se zapojit, podrobnosti jsou k dispozici na www.mezikulturnidialog.cz/fotosoutez.html.

Od 19:00 hodin budou v programu převládat hudební produkce. Jako první vystoupí kapela Banditos s originální směsí reggae, funky a latinskoamerické hudby. Večer pak vyvrcholí koncertem kapely Navigators, v jejíž hudbě nalezneme prvky rhytm & blues, soulu, hip hopu, jazzu či funku.

Akce se uskuteční 6. listopadu od 10.00 do 22.00 hodin a je po celou dobu konání zdarma.
Na dopolední program, v rámci kterého se představí Divadlo HoME, interaktivní projekt Živá knihovna a výtvarný projekt Eurodrawing, je s ohledem na omezenou kapacitu nutná registrace na www.naep.cz

Evropský týden mládeže 2008 bude probíhat 2. až 9. listopadu v 31 evropských zemích zapojených do programu Mládež v akci. Cílem projektu je přispět k diskuzi o budoucím směru evropské mládežnické politiky, připomenout 20. výročí existence evropských vzdělávacích programů a přispět k Evropskému roku mezikulturního dialogu.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...