Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Pozvánka na říjnové akce Muzea české loutky a cirkusu

Muzeum české loutky a cirkusu v Prachaticích, které je oddělením Národního muzea, připravilo pro návštěvníky na říjen další zajímavé akce. V pátek 3. října se v muzeu sejdou legendy i nové…

  • Publikováno: 03. 10. 2008

Setkání se koná od 10 do 14 hodin.
Od středy 8. října začíná v Muzeu české loutky a cirkusu výstava Madagaskar. Výstava probíhá do 31. března 2009. Hlavní pozornost je věnována přírodě Madagaskaru, která si zasluhuje tu nejpřísnější ochranu. Výstava je oživena přírodninami z Botanické zahrady hl. města Prahy a teráriem s živými exempláři zapůjčenými ze ZOO a Botanické zahrady v Plzni. Program výstavy doplní serie přednášek.
Výstava a doprovodné akce se konají v rámci projektu MZURI AFRICA – Různé tváře Afriky, který byl podpořen Jihočeským krajem.
Ve středu 22. října se uskuteční jedinečné představení maňáskového loutkového divadla Taiyuan z Tchaj-peje s názvem Krása tchajwanského loutkového divadla. Toto představení proběhne pouze v Prachaticích a Praze. V Prachaticích ve středu 22. října od 13 hodin, v Praze 20. a 21. října od 18.00 a 9.30 hodin v divadle Minor.
Krása tchajwanského loutkového divadla je přehlídkou virtuózního mistrovství tchajwanských loutkoherců: uvádí 78-letého loutkohereckého mistra Chen Xi-huanga (Čchen Si-chuanga), jenž je na Tchaj-wanu žijící legendou. Diváci uvidí delikátní gesta hlavních divadelních typů tradičního čínského divadla, tj. mladé dívky, učence, klauna a padoucha. Na řadu přijdou i bojové scény, čínský lví tanec a dokonce stařec kouřící z opravdové dýmky.
Muzeum české loutky a cirkusu je otevřeno každý den od 9 do 17 hodin mimo pondělí.
Muzeum české loutky a cirkusu
Oddělení Národního muzea
Velké náměstí 43
383 01 Prachatice
Tel.: 388 385 715


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...