Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Den stromů na Chaloupkách bude oslavou dřeva

Hry a hračky ze dřeva, tak zní podtitul letošního Dne Stromů na Chaloupkách, tradiční akce, která letos proběhne 5. října 2008 mezi 10 a 16 hodinou v areálu střediska pro výchovu a vzdělávání v…

  • Publikováno: 02. 10. 2008

Bude přichystána i trasa pro závody s obručí, děti i dospělí si mohou zkusit motat provazy a vyřezávat drobnosti z borové kůry.
Pod rukama návštěvníků vzniknou i tradiční horácké dřevěné hračky. Ze starých hader budeme vyrábět panáky, společně nahlédneme ale i do ruských tradic a budeme hrát gorodky. Jsou připraveny i modernější dřevěné hry – se zaměřením na spolupráci a opět budou součástí programu lanové aktivity, jízda na koni i ve voze.
V 11.00 a 13.00 si budete moct na sále poslechnout hudební skupinu RUAH. Je to kapela hrající tradiční židovské písně, staré žalmy i mladší evropský klezmer. Zpívají převážně v hebrejštině, ale i ve staré španělštině a francouzsky.
Součástí programu je opět výstava hub, velká bylinková čajovna a oheň s hromadou žhavého popela, v kterém si účastníci programu mohou upéct biobramboru. Připraveno bude i občerstvení a živá hudba.
Program se koná za každého počasí, vstupné je symbolických 30 Kč a cyklisté mají vstup zdarma. Akci finančně podporuje Ministerstvo životního prostředí ČR.
Za organizátory se na všechny těší Chaloupky a Ostrůvek, dobrovolní pomocníci z Občanského družení KADET a Muzea Vysočiny, Třebíč.
Chaloupky o.p.s. jsou školská zařízení pro zájmové a další vzdělávání. Cílem chaloupeckého úsilí je zprostředkovat porozumění přírodě, posílit ohleduplnost a odpovědnost člověka k přírodě, životnímu prostředí, vůči sobě i druhým. Chaloupky naplňují své poslání prostřednictvím terénních programů pro děti a mládež, publikační činností a školícími a vzdělávacími aktivitami pro ty, kteří mohou toto poselství předávat dále: učitelé, rodiče, členové neziskových organizací


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...