Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Středověká bitva u Blatné

Na 400 hráčů se od pátku 26. do neděle 28. září setká na 10. ročníku velké terénní hry Válka o Cintru, kterou pořádají skauti z Prahy. Jde o akci motivovanou fantasy dílem Adrzeje Sapkowského, a…

  • Publikováno: 25. 09. 2008

Hra je postavena na dobrovolném dodržování pravidel a ty je velice lákavé porušit. Je také ale postavena na zážitku a její autentičnosti například i díky dobovým kostýmům. Právě díky tomu dokáže účastníky opravdu pohltit. Člověk pak v různých chvílích nesnadno rozeznává, co je skutečnost a co je jen hra a staví ho před modelové situace každodenního života i krizové situace.
Během celého víkendu si na dodržování pravidel dohlížejí hlavně samy děti. To u nich rozvíjí pocit zodpovědnosti i morálního uvědomění. Také ale mají šanci poznat, jaké je to se svými kamarády bojovat proti přesile. Díky tomu se zamýšlí i nad charakterovými vlastnostmi jako je statečnost. Mají šanci si vybrat, zda se pustí do boje a pomohu kamarádům, či zachrání svůj život, uvedl Ladislav Pelcl, hlavní organizátor Války o Cintru.
Na Válku o Cintru se chystají skauti i děti z jiných dětských oddílů z celé republiky ve věku 12 až 16 let. Mezi hráči tak jsou i účastníci z měst jako je Praha, Brno, Březnice, Jablonec nad Nisou, Jihlava, Klecany, Liberec, Nové Město na Moravě, Nymburk, Šluknov, Zruč nad Sázavou a další.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...