Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Pozvánka na biojarmark a dožínkové slavnosti na Toulcově Dvoře 19.-20.9.2008

V pátek 19. září a v sobotu 20. září můžete navštívit biojarmark a Dožínkovou slavnost ve Středisku ekologické výchovy hlavního města Prahy Toulcův Dvůr. Biojarmark bude zahájen v pátek 19.…

  • Publikováno: 19. 09. 2008

Přepokládá se, že se ho i letos zúčastní na tři desítky ekozemědělců a obchodníků s biopotravinami z České republiky i ze zahraničí. Při nákupu, ale i ochutnávkách se hosté mohou od prodejců dozvědět více o jejich způsobu hospodaření, výrobě a zpracování nabízených produktů.
Setkání ekologických zemědělců s jejich příznivci obohatí v sobotu 20. září od 10 do 18 hodin Dožínková slavnost, která vyvrcholí v 15 hodin, kdy vjede do dvora vyzdobený žebřiňák s koňmi a chasou doprovázený průvodem s folklórní muzikou, při níž si lze i skočit v kole. Dvůr se kromě bioprodejců po celý den zaplní také řemeslníky a dalšími tradičními prodejci.
Děti i rodiče si opět budou moci vybrat z celodenní nabídky tvůrčích dílniček a her inspirovaných tématem dožínek. Děti si budou moci udělat chlebové placky – od vymlácení obilí až po pečení v peci. Na vylosované účastníky čekají ceny v podobě biopotravin. Návštěvníci si budou moci rovněž prohlédnout zvířata farmy, historické prostory dvora – renesanční špýchar a gotický sklep.
Po oba dny můžete v rámci doprovodného programu shlédnout výstavu fotografií Martina Hutaře Krajina rocku a rok v krajině, dále projekci filmů o využití sluneční energie. Probíhat budou prohlídky špýcharu s průvodcem.
Vstupné v pátek: dobrovolné
Vstupné v sobotu: dospělí 60 Kč, děti od 4 let, studenti, důchodci 30 Kč, rodinné vstupné: 1 dospělý a 2 děti 100 Kč, 2 dospělí a 2 děti 160 Kč
Středisko ekologické výchovy Hl. m. Prahy Toulcův dvůr
Kubatova 1/32
Praha 10
A jak se na Toulcův Dvůr dostanete?
METREM ze stanice metra Skalka (trasa A) nebo Opatov (trasa C) autobusem č. 177 na zastávku Toulcův dvůr, kde vystoupíte přímo u branky Toulcova Dvora.
TRAMVAJÍ č. 22, 26 na zastávku Na Groši, na křižovatce, na které vystoupíte, odbočit doprava směrem z centra, po 50 m zahnout do uličky napravo, přejít lávku přes Botič, kolem základní školy Kozinova a za ní doprava do kopce po schodech.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...