Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Kontroly hygieniků na táborech: v Libereckém kraji jen lehčí prohřešky

Chyby ve skladování potravin, stravování, ale i zásobování pitnou vodou nebo zdravotnické dokumentaci. Takové závady zjistila Krajská hygienická stanice libereckého kraje na letních táborech pro…

  • Publikováno: 19. 09. 2008

Nejčastější chyby se ale objevují ve stravování, i když nejsou příliš závažné, vysvětlila.
Tábory špatně skladují potraviny, například ve špatných teplotách nebo neoddělené od sebe. Hygiena udělovala pokuty i za chybějící zdravotní dokumentaci. Za nedostatky udělila celkem sedm pokut ve výši 5.800 Kč.
Závažnější prohřešky, které by vedly k zakázání tábora, ale hygiena neobjevila: Největší pozornost byla věnována zdravotnímu zabezpečení, zajištění zásobování pitnou vodou, způsobu stravování, dodržování vhodné skladby jídelníčku, dodržování pitného režimu, režimu dne či vybavenosti lékárničky, dodala Zuzana Balašová s tím, že v průběhu let je vidět velký posun ke zlepšení celkové hygieny na táboře.
Mezi nejčastější úrazy, které museli zdravotníci na táborech ošetřovat, bylo přisátí klíštěte, drobné odřeniny nebo lehké prochladnutí. Na některých místech byly v lékárničkách zjištěny léky s prošlou lhůtou.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...