Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Školy projevily velký zájem o peníze na projekty o EU

Dětské organizace a školy mohou do půlky listopadu požádat ministerstvo školství o granty na projekty, které lidem přiblíží, co je Evropská unie. Nejrůznější akce, soutěže a konference se mají…

  • Publikováno: 08. 09. 2008

Kampaň Evropa mladýma očima má i vlastní logo, panáčka v českých barvách na skateboardu, který míří ke hvězdám.
První uzávěrka grantového řízení skončila v půlce srpna, ministerstvo mezi vybrané projekty rozdělí přibližně milion korun. „Překvapil nás velký zájem o granty,“ řekl Tomáš Kubík z odboru pro mládež MŠMT. Přihlásilo se více než 30 organizací s 50 různými projekty.
Některé akce se uskuteční už letos. Hlavní náplň kampaně se ale očekává až od ledna, kdy Praha převezme unijní žezlo od Paříže. Mezi předsednické projekty přerozdělí MŠMT asi dva miliony korun.
Součástí kampaně budou internetové stránky www.evropamladymaocima.cz , které se spustí na konci září. Mladí lidé tam najdou například informace o tom, co znamená předsedat Evropské unii. K dispozici tam bude i seznam všech akcí, které se budou v rámci předsednictví konat a budou souviset s mladými lidmi a dětmi.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...