Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Festivalový kaleidoskop

Průběh a organizaci pátého ročníku folklorního festivalu Pražský jarmark po šest dnů zajišťuje velký štáb organizátorů, pořadatelů, počínaje programovým ředitelem Mirkem Ekartem, manažerkou…

  • Publikováno: 31. 08. 2008

Zázemí festivalu je tak opravdu veliké.
O dopravu a další organizaci se stará Jaroslav Mikunda, plné ruce práce mají zvukaři, osvětlovači, řidiči, osm hodin denně je v provozu šatna v Základní škole na Uhelném trhu.
Školní jídelna na této škole zajišťuje denně stravování pro více než 400 účinkujících a pořadatelů, ubytování členů souborů je v hotelu LUNA na Proseku,
Denně fungují stánky lidových řemesel, občerstvení. Obležen je po celou dobu festivalu Informační stánek Folklorního sdružení ČR. Pracuje štáb pro soubory v sídle Folklorního sdružení ČR na Senovážném náměstí. Samozřejmostí je lékařská pohotovost, bezpečnostní agentura, úklidová služba.
Denně jsou poskytovány informace médiím, čerstvé infomace i s fotografiemi jsou prezentovány na internetových stránkách www.folklornisdruzeni.cz
Programová moderátorka
Po čtyři festivalové dny uváděla všechny programy Pražského jarmarku a informovala o dění na Ovocném trhu. Jmenuje se Romana Pacáková a je redaktorkou a moderátorkou studia Českého rozhlasu Hradec Králové.
Konferovat folklorní pořady začala před 11 lety ve svém rodném Červeném Kostelci, kde se koná již 54 let mezinárodní folklorní festival. Tam se zalíbil její způsob moderování vedoucím pracovníkům Folklorního sdružení ČR a několikrát uváděla již i program Národního krojového plesu ve Žďáru nad Sázavou a poté i dva ročníky Pražského jarmarku.
Jaký máte vztah k folkloru?
Sama nejsem členkou žádného souboru, lidové písničky si občas zazpívám, ale mám ráda lidi z oblasti folkloru, prostředí festivalů, plesů a slavností.
Jak se Vám moderuje šestihodinový program pražského festivalu?
Není to jednoduché, většina zahraničních souborů mění informace o svém vystoupení na poslední chvíli, informuji i o dění mimo pódium, o doprovodných akcích, jarmarečních stáncích a musím to i překládat do angličtiny. Ale baví mě to, mám zde dobré kolegy, zejména Mirka Ekarta, Lenku Vintrovou a další.
Které ze souborů se vám nejvíce líbily?
Moc toho z programu nevidím, musím se připravovat na další soubor. Takže je více vidím při převlékání a přípravě v zákulisí. Ale líbí se mi melodie Podpolance, bojový pokřik Novozélanďanů a pak se těším na soubor Ondráš.
Gastronomické zázemí festivalu
Co by to bylo za jarmark bez občerstvení, nápojů, piva, vína, zmrzliny, dobrot pro děti, ale i rodiče.
S výborným nápadem přišla letos firma MELI -STUPKA z Českých Budějovic, která nabízí návštěvníkům festivalu rybí speciality z jihočeského kapra. A je u toho i kulinářský mistr Petr Stupka, který je znám i televizním divákům z Prima vařečky a Grilománie. Lidé si zde pochutnávají i na několka druzích gulášů a dalších dobrot. A k tomu se čepuje lahodné pivo.
V dalším velkém stanu kateringové firma KUBÍČEK si návštěvníci mohou dopřát další speciality k občerstvení.
Speciální stánky nabízejí i moravská vína, medovinu, limonády, speciality z pálenice v Bohdanči, perníkové pochoutky, trdelníky, vafle, cukrovou vatu a desítky dalších dobrot.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...