Přidat inzerci

Facebook

Navigace


ENTER - Edukativní program Národního technického muzea

V reakci na změny ve školství, které s sebou přináší reforma vzdělávacího systému v ČR, vznikl v Národním technickém muzeu projekt interaktivního edukativního programu. Hlavním cílem tohoto…

  • Publikováno: 01. 03. 2008

Desítka témat, které tvoří nabídku pro školy jsou: Balon, Domácnost, Energie, Fotografie, Gramofon, Hodiny, Hračka, Kolo, Papír a Rudolf II.
Na těchto tématech je možné žákům a studentům hravou formou prezentovat poznatky z oborů optika, elektřina, pohyb (mechanismy), akustika, astronomie, historie, chemie, ekologie, informační a komunikační technologie a zeměpisu.

Program probíhá formou workshopů k jednotlivým tématům, které vedou vyškolení lektoři. Zároveň nejde o program zaměřený pouze na techniku a historii, ale propojuje mezi sebou obory přírodních i společenských věd.

Ve všech tématech je zahrnuta jednak řada jednoduchých experimentů, ale i modelů a pomůcek, které školy samy k dispozici nemají. Z těch nejzajímavějších je to například heliem plněný balón s fotoaparátem na dálkové ovládání, řiditelná vzducholoď, šlapací generátor, camera obscura, historický gramofon s troubou, moderní mixážní pult s DJ gramofonem, model pražského orloje, stavebnice Stonehenge, funkční modely parních strojů, replika vysokého kola z roku 1886, futuristické lehokolo nebo astronomický dalekohled.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...