Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Paravoltižní příměstský tábor s inkluzí

20240303_220920.jpg

nejenom cvičení na a s koňmi

Tábor plný cvičení s důrazem na inkluzi je určen všem dětem – a to i se speciálními potřebami a s lehčími hendikepy (tělesným, smyslovým, mentálním, psychickým, kombinovaným, lehčí formy PAS…), které baví cvičit a chtějí trávit léto s koňmi. Paravoltiž (oficiální sportovní disciplína parajezdectvi) vychází z voltiže, v podstatě jde o gymnastiku na koni, který se pohybuje krokem, veden lonžérem. Tato pohybová aktivita je vhodná jako průprava pro všechny jezdecké sporty, také jako efektivní hiporehabilitace a to jak pro zpevňování těla, cvičení rovnováhy a koordinace, tak pro své podněty ke spolupráci dětí.

Kromě specifického sportovního zaměření samosebou nebude chybět ani celotáborová hra na motivy života indiánů, pro které byla mrštnost a odvaha vlastní. Veškeré sportovně jezdecké aktivity budou tedy podbarveny indiánským příběhem a rozšířeny o další dovednosti a zážitky, samozřejmostí je péče o svěřené koně, spolupráce ve skupině i podpora individuálního rozvoje každého jednotlivce.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...