Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Letem světem (i) Mikroskopem (9-14 let, Vysočany)

IMG_1190.jpg

Chceš prozkoumat svět kolem sebe a objevit jeho skryté krásy? Zajímají tě různé techniky a nástroje k pozorování a dokumentování přírody? Na tomto táboře jsi na správném místě!

Jsme Spolek Darwin – tým nadšených přírodovědců, kteří své nadšení pro přírodu a přírodní jevy předávají dětem i dospělým na zájmových kroužcích, letních táborech, přírodovědných vycházkách a dalších vzdělávacích akcích.

Budeme pracovat s lupou, mikroskopem, dalekohledem, kamerou, foťákem a dalšími pomůckami. Na výletech nasbíráme přírodní vzorky, jako jsou rostliny, hmyz, minerály, voda nebo půda, a zkoumat je pod různými zvětšeními a úhly i různým světlem. Budeme také fotit nebo natáčet své objevy a sdílet je s ostatními – na konci tábora budeme mít svou vlastní přírodovědnou sbírku a galerii.

V našich prostorách na malé průzkumníky čeká přírodovědná i chovatelská zábava a bádavé aktivity. Vybíráme si z aktivit jako je pozorování vzorků pod mikroskopem nebo lupou, socializace našich zvířat, vědomostní hry, ale zbyde prostor i na volnější zábavu nebo kreativní program.

Nesmíme zapomenout ovšem na povinnosti spojené s péčí o zájmový chov zvířat – postaráme se o krmení a pití našich zvířat, čištění jejich klecí, terárií i akvárií a jejich bezpečné zabavení a obohacení jejich denního programu.

  • každý den obstaráme potřeby našich zvířátek v chovatelně
  • každý den nás čeká pozorování lupou, mikroskopem či dalekohledem, nebo focení vzorků či natáčení zvířat
  • na některé vzorky si posvítíme UV světlem a zkusíme odhalit tajemství infračerveného záření
  • naše pozorování zdokumentujeme mikro- a makrofotografií nebo kamerou

Praktické info: 

  • příchod účastníků 7:30 až 08:00 h
  • vyzvednutí 16:00 až 16:30 h
  • máme zázemí na Praze 9, kousek od Vysočanské, odkud vyrážíme na výlety a v případě nepříznivého počasí zde trávíme den hrami, péčí o zvířata a dalšími aktivitami
  • v ceně jsou zahrnuté obědy na každý den, jízdenky mimo pásmo P, případné vstupy
  • v případě celodenních výletů nemůžeme vždy zaručit teplý oběd v jídelně, když to nepůjde jinak oběd řešíme ve formě baget, sendvičů a salátů
  • cenu za tábor lze zaplatit ve dvou splátkách (zvolte v přihlášce)

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat: info@spolekdarwin.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...